Laovarude kohtuvaidlused kestavad veel aastaid

Anne Oja 09. mai 2008, 00:00

"Riigikohtu määrus ei tähenda veel vaidluse lõplikku lahenemist," rääkis likvideerimisel Aiva Balticut kohtus esindav Ots aripaev.ee-le. Riigikohus lõpetas vaid menetluse selles vaidluses, kus põllumajandusministeerium üritas haldusakti parandades oma positsioone tugevdada.

Aiva Balticul jätkub halduskohtus vaidlus selle põlluministeeriumi määruse üle, millega ametnikud ülekandevaru ja üleliigse laovaru proportsioone muutsid.

"Sisuliselt hakkab asi jälle otsast peale, kuid nüüd juba riigikohtu määruses ja ühes varasemas asjas tehtud otsuses antud juhiseid arvestades," kommenteeris Ots.

"Riigikohus kritiseeris eilsetes (üleeilsetes - toim)lahendites ja ka juba oma 2006. aasta oktoobri otsuses erinevate Eesti riigiorganite vastuolulist, koordineerimatut, kiirustatud ja õigusselgusetust loovat ning ettevõtjaid koormavat tegevust," ütles Ots. "Sellesse kriitikasse peaks riik väga tõsiselt suhtuma."

Ots lisas, et ettevõtjatel on kindlasti mõtet vaidlusi jätkata. "Praegu on vara vaidluste lõplikku perspektiivi hinnata. Palju sõltub Euroopa Kohtu tulevastest lahenditest, nagu ka riigikohus osundas," märkis ta.

Põllumajandusministeeriumi kaubanduspoliitika asekantsler Andres Oopkaup ütles, et tema hinnangul arvestasid tulusat äri ajanud ettevõtjad laotrahvi riskiga.

"Kuidas saab öelda, et nad ei saanud kasu? Liitumiseelne hulgikaubandus tõi ca 300% kasumit," kinnitas Oopkaup, kelle sõnul teadsid laovarusid soetanud ettevõtjad ettevalmistatavatest piirangutest ja täiendavast maksustamisest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing