Tallinna börsi elevus lükati taas üle parda

Tarvo Vaarmets 14. mai 2008, 00:00

Eile korraldasid investorid Tallinna börsil üle mitme päeva jälle mõnusa unelemisolengu - olulist rahakeerutamist ei toimunud, erilisi hinnaliikumisi ka ei olnud. Kui viimastel päevadel oli veidi elevust tekitanud esmalt Tallinki aktsia hinna kiire ülesrühkimine ja seejärel Olympicu veel kiirem allasõit, siis eile nimetatud aktsiad peale päeva suurimate, üle viiemiljoniliste käivete midagi korda ei suutnud saata. Oma majandusaasta magusamasse aega siseneva Tallinki aktsia kaotas 1,27%, Olympicu aktsia kosus aga pärast üleeilset valusat räsimist 1,29%.

Tallinki aktsia eelmise nädala lõpu kiire tõusu põhjustas tõenäoliselt mõne fondi huvi üsna allatambitud aktsia vastu. Erilisi positiivseid uudiseid ei ole laevakontserni kohta viimasel ajal tulnud. Tallink avaldas nädal tagasi vaid aprillikuu veostatistika, kuid see oli reisijate arvu kümnendikulise vähenemise tõttu pigem kerge pettumus.

Nüüd on siis pessimistlik turumeeleolu ka Tallinki uuesti endasse mässinud. Mõned spekulandid krabasid sarnaselt üleeilsega aga Saku Õlletehase aktsiat ning vedasid selle 2,7% võrra kallimaks. Raha loodetakse teenida Carlsbergi ülevõtupakkumisest. Viimane toob küll arvatavasti üsna minimaalse preemia. Ent halval ajal on abiks seegi.

Indeks kosus börsile naasnud väikese käibe (14 miljonit krooni) juures 0,24%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:32

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing