Liisingufirmad lubavad Peugeot'd tagasi osta

Katre Pilvinski 21. mai 2008, 00:00

"Iseenesest sõidavad Peugeot'd Eesti teedel edasi sõltumata Kommest Auto käekäigust. Et liisinguandjana tekivad meil suured probleemid kasutusrendiautodega, meie ette ei näe. Peugeot' osa pole portfellis märkimisväärne, siduvaid tagasiostukohustusi Kommest Auto poolt, millest tekiks probleeme, ei ole," rääkis Eesti Krediidipanga juhatuse liige Uku Tammaru.

"Senise Peugeot' edasimüüja Kommest Auto probleemid teevad kindlasti selle automargi omanikel meele mõruks, sest lühiajaliselt on vaja neil üle elada aeg, kus seni garantii ja hoolduse taganud firma ei suuda autoomanikke teenindada," ütles Tammaru.

"Seega suhtume Peugeot'-omanikesse tavapäraselt, tavaliselt on neil soov autoga edasi sõita ka pärast kasutusrendiperioodi lõppu," lisas Tammaru.

Sampo Panga liisingudirektor Alar Kiilmaa ütles, et ta ei kahtle Peugeot'de müügi ning järelhoolduse jätkumises.

"Liisinguvõtjad, kes on endale soetanud Peugeot' kasutusrendiga, ei pea kindlasti muretsema. Kasutusrendilepingud on sõlmitud kliendi ning liisingufirma vahel. Kasutusrendilepingu lõppedes tagastatakse vara liisingufirmale," lohutas Kiilmaa.

SEB Liisingu sõidukiliisingu grupi juht Sten Argos ütles, et Peugeot'sid ei jää praegu rohkem või vähem kätte kui mõnda muud automarki ning autosid ostetakse ja müüakse endiselt palju. "Nii uusi kui ka vanu," lisas ta.

Hansa Liising Eesti liisingu divisjoni direktor Gunnar Toomemets lubab Peugeot'de ostu edaspidigi rahastada.

"Rahustaksin meie kliente, kui klient valib välja Peugeot' marki sõiduki, siis meie aitame tal seda finantseerida," rääkis Toomemets.

"Kui kliendil lõpeb kasutusrent ja on sõlmitud tagasiost, siis ei pea küll muretsema, et keegi tagasi ei osta," rääkis Toomemets. Ta lisas, et kui müüja autot mingil põhjusel tagasi ei osta, teeb seda Hansa Liising ise.

Kommest Auto teatel pole Peugeot'-omanikel põhjust hoolduse ega garantiiremondi pärast pabistada. Juhatuse liikme Toomas Rüütmanni sõnul tegeleb järelturustuse meeskond aktiivselt tarnepartneritega, järjekordne tarne saabub Tallinna homme. "Jättes kõrvale emotsioonid, ei tohiks toimuv oluliselt mõjutada kliente," lisas Rüütmann.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:33
    Otsi:

    Ava täpsem otsing