If: ei ole mingit kartellikokkulepet

Kadrin Karner 19. juuni 2008, 00:00

"Me ei ole sõlminud ühegi konkurendiga kartellikokkuleppet, ei ole teinud seda minevikus ega kavatse teha ka tulevikus," ütles If Eesti Kindlustuse müügidirektor Artur Praun. Ta nentis, et lisaks sellele, et kartellikokkulepe on seadusevastane, on see ka ärieetikaga vastuolus.

"If on Eesti kindlustusturu liider ega saaks lubada sellist käitumist, mis seaks kahtluse alla kogu kindlustusturu usaldusväärsuse. Me tegutseme Eesti Vabariigis kehtivatele seadustele, kindlustusturu headele tavadele ja kõrge ärieetika normidele vastavalt," sõnas Praun.

Kindlustusmaaklerite liit kaebas konkurentsiametisse ERGO ja If Eesti Kindlustuse, kahtlustades neid kartellikokkuleppes ühel ajal liikluskindlustuse vahendustasusid järsult kärpida. Üle kümne aasta on kehtinud liikluskindlustuse vahendustasud vahemikus 10-15 protsenti, kuid nüüd mõnenädalase vahega on kaks turu suurimat kindlustusseltsi pannud ette ette alandada maakleritasud 5 protsendile.

Küsimusele, miks pidas If vajalikuks maaklerite tasusid alandada, vastas Praun, et nende ja maaklerite vahelised lepingud on konfidentsiaalsed kahepoolsed kokkulepped, mille sisu ja millega seonduvate läbirääkimiste avalikustamine ei ole muul juhul võimalik, kui vaid mõlema osapoole kokkuleppel. "Kuna üheltki meie koostööpartnerilt meile sellist luba välja antud ei ole, ei saa me küsimusele vastata," väitis Praun. Samal põhjusel ei täpsustanud ta ka seda, kust neil tuli idee alandada tasusid vahetult pärast ERGO samasugust sammu.

If Eesti Kindlustuse juhatuse esimees Andres Sooniste ütles, et nad alles alustasid läbirääkimisi maakleritega vahendustasu alandamise teemal. "See on ajendatud If Eesti Kindlustuse soovist pidurdada liikluskindlustuse hindade tõusu," selgitas Sooniste. "Samuti on tähtis säilitada konkurentsivõime maaklerite müügikanalis."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:36
Otsi:

Ava täpsem otsing