Nõudlus nafta järele kasvab veel 50%

Agnes Ojala 23. juuli 2008, 00:00

2008. aasta maailmaturu ülevaates märkis OPEC, et piisavate naftareservide ja uute meetodite abil maardlate kasutamisel suudavad tootjad nõudlust ka rahuldada, kirjutas BBC. Liit süüdistas praegustes kõrgetes naftahindades nõrka USA dollarit. Kriitikute hinnangul on hinnatõusus süüdi OPEC ise, mis keeldub tootmisvõimsusi tõstmast.

OPECi hinnangul on aastatepikkune periood, mil nafta hind oli madal, viinud selleni, et sektor on alafinantseeritud, mistõttu ei suudeta ka kasvavat nõudlust rahuldada. Nõudluse taga on liidu sõnul arenevad turud, nt Hiina.

Pärast aruande avalikustamist ütles OPECi peasekretär Abdullah al-Badri, et OPEC pumpab praegu enam kui piisavalt naftat.

Samas seisis raportis, et 2012. aastaks võib nõudlus nafta järele langeda 31 miljonile barrelile päevas ehk praegusest madalamale tasemele, kuna Euroopa ja USA püüavad oma sõltuvust naftast vähendada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:39

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing