Rünnak katkestas pressikonverentsi

Ralf-Martin Soe 12. august 2008, 00:00

"Vabandust, aga me peame selle konverentsi lõpetama. Vene lennukid tiirutavad presidendipalee kohal," katkestas Saakaðvili telefonikonverentsi 20. minutil.

Saakaðvili rääkis konverentsil inglise keeles, väga kiiresti ja õhinal. "Viimased kolm aastat on Gruusia olnud pideva rünnaku all. Meil on täielik embargo Venemaalt. Meie gaasi ja elektri hinnad tõusid äkiliselt talve külmadel päevadel ja nädalaks lõigati meid täiesti ära," ütles Saakaðvili, kelle sõnul kasutasid venelased viimase sammuna sõjalist jõudu.

"Nad soovivad kontrollida meie sadamaid ja kukutada demokraatlikult valitud Gruusia parlamendi," lisas Saakaðvili. "Oleksime hullud, kui sõda jätkaksime. Olen väga mures suure hulga tsiviilhukkunute üle. Vajame kohe vaherahu."

Saakaðvili rääkis enda sõnul enne konverentsi Prantsuse välisministri Bernard Kouchneriga vaherahuplaanist, millega Saakaðvili täiesti nõustub. Saakaðvili sõnul läheb Prantsuse president Nikolas Sarkozy homme Moskvasse ja seejärel Thbilisisse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:40

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing