Tallink tuuseldas taas indeksit

Tarvo Vaarmets 03. september 2008, 00:00

Peamiselt Tallinki aktsia hinna suure kukkumise tõttu andis viimastel päevadel kõrgeid hüppeid näidanud Tallinna börsi indeks eile viimaks tagasi. Nädala esimesel börsipäeval vedas just Tallinki aktsia pea kaheksaprotsendiline kallinemine indeksi ilusasse plussi. Üsna erakordne on seegi, et eilse väikese kogukäibe (12 mln krooni) juures tehti tehinguid kõikide noteeritud aktsiatega.

Eile teatas augustikuu käibenumbri Baltika - tänu oluliselt suurenenud hulgimüügile kosus kuukäive tubli 22%. Praeguses majanduskeskkonnas kahtlemata hea tulemus. Päev varem avaldas Leedu rõivaste jaemüüja Apranga, et viimase augustikuu käive kerkis 24%. Seega näib, et rõivaäri edenes eelmisel kuul vaatamata majandusmuredele üsna edukalt. Lisaks heale käibelisale rühkis teatavasti augustis kiirelt ülesse ka Baltika aktsia hind. Eile lisati veel pea kaks protsenti.

Väheste tõusjate sekka suutsid ennast eile murda ka Eesti Ehituse ja Norma aktsiate hinnad. Seejuures on peamiselt turvavöösid tootva ettevõtte väärtpaber sel aastal kerkinud juba korralikud 13%, mis on üldises pessimismimeeleolus ütlemata tubli näitaja.

Samuti kinnitab Norma hea esinemine vana tõde - keerulistel aegadel on kasulik vaadata tugeva bilansiga ettevõtete poole. Teatavasti moodustab üle poole Norma turuväärtusest puhas raha.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing