Börsil läksid aktsiad vabalangusse

Tõnis Oja 19. september 2008, 00:00

Tallinna börsil läksid aktsiate hinnad eile vabalangusesse. Enam kui kümne protsendi võrra kukkusid viie väärtpaberi hinnad.

Kahekohalise kukkumisprotsendiga aktsiatest oli suurima käibega Tallinna Kaubamaja aktsia, mille hind kukkus 10,3 protsenti 75,10 kroonini. Väärtpaberi käive oli 4,5 miljonit krooni.

Suurim kukkuja oli 14,8 protsendiga Harju Elektri aktsia. Väärtpaberi käive oli veidi üle veerand miljoni krooni. Ka Eesti Ehituse aktsia hind käis päevasiseselt 15 protsenti eilsest sulgemishinnast madalamal. Sulgemishinnaks kujunes siiski 42,09 krooni, mis tegi langusprotsendiks 10,3 protsenti.

Olulistest kukkujatest võiks esile tuua kinnisvarfirma Arco Vara ja Baltika aktsiate hinnad, mis kukkusid vastavalt 8,33 protsenti 6,88 kroonini ning 7,6 protsenti 28,63 kroonini. Mõlema ettevõtte aktsia käibed olid üle kahe miljoni krooni.

Kirjutasin eile siinses kommentaaris ning täna ajalehe paberkandjas, et ärimees Toomas Tooli mõju ettevõttes kasvab ilmselt järsult, sest tema osalus ettevõtte omanikeringis on kerkinud üle 15 protsendi ning kasvab ilmselt veelgi.

Eile helistas Toomas Tool toimetusse ja kinnitas, et tegemist on portfelliinvesteeringuga ning ettevõtte tegevusse tal kavatsus sekkuda ei ole. Samas ei välistanud Tool täielikult seda võimalust tulevikus.

Ainsaks tõusjaks oli eile Ekspress Grupi aktsia.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:44

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing