Hannes Sarv • 24. september 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Kesko tunneb taas huvi Eesti turu vastu

ASi Prisma Peremarket tegevjuht Janne Lihavainen ütles Äripäeva konverentsil "Äriplaan 2009", et Kesko, kes mõned aastad tagasi Citymarketid Rimile maha müüs, on taas huvitatud Eesti turule sisenemisest. "Tean, et Kesko plaanib tagasi tulla. Kas läbirääkimised on juba alanud?" küsis Lihavainen vastu Jüri Käolt, kes temalt uuris, miks Kesko alles hiljuti norus peaga koju tagasi läks.

Eilset Prisma Peremarketi tegevjuhi Janne Lihavaineni avaldust kommenteerinud Kesko Groupi finantsjuht Arja Talma tunnistas, et Eesti turule naasmine on tõepoolest jutuks olnud. "Oleme hinnanud võimalusi viia Kesko Food taas rahvusvaheliseks, minna Venemaale ja tagasi Balti riikidesse," kinnitas ta.

Siiski märkis Talma, et Eestiga seoses praegu konkreetsed plaanid puuduvad. Ka läbirääkimisi ühegi siin tegutseva jaeketiga tema sõnul praegu ei peeta. "Vähemalt mina pole neist teadlik," lisas ta.

Kesko ja Rimi ühinesid Eestis 2004. aastal, Keskole kuulunud Citymarketid muutusid Rimideks 2005. aastal. Toona prognoositi, et Rimi kaupluste operaator ICA ning City- ja Säästumarketite omanik Kesko Food saavad ühinedes enda kätte umbes kolmandiku Eesti jaekettide turust.

2006. aastal aga müüs Kesko Food Ltd oma osaluse kaubandusketis ICA AB, millest sai tehingu tulemusena keti ainuomanik.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt