Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Majandussurutises hauduvad ettevõtted kartelliplaane

  "Üks majandussurutise tunnuseid on see, et kartellid on kergemad tekkima. Ettevõtted tahavad oma positsiooni kas seaduslikult või vähem seaduslikult kindlustada," rääkis Glikman & Partnersi vandeadvokaat Risto Rüütel eilsel konkurentsiameti konverentsil.
  "Minu soovitus konkurentsiametile on teha rohkem teavitustööd, selgitada, mis on keelatud ja mis on lubatud," lisas Rüütel. Advokaadi sõnul võiks konkurentsiamet panna näiteid keelatud kokkulepetest ja neile järgnevaist karistusist üles ka oma veebilehele.
  Konkurentsiameti järelevalveosakonna juhataja Juhan Põldroos ütles eilsel konverentsil, et pooled neile saabuvad rikkumise vihjed on alusetud
  "Olime sunnitud muutuma mõnevõrra valivamaks ja otsustama, millega me üldse tegeleme," kommenteeris Põldroos konkurentsiameti struktuurimuudatusi.
  Seetõttu võtab konkurentsiamet uurida vaid neid vihjeid ja kaebusi, millel käegakatsutavat väljundit näeb.
  "Üks moodus saada konkurentsieelist on konkurendi peale kaevata, kuna siis pole aega enam oma põhitegevusega tegelda," rääkis Rüütel.
  Rüütli juurde on tulnud ettevõtjaid, kes soovivad konkurentsiametile kaebust esitada. Advokaat manitseb neid oma soove hoolikalt kaaluma, sest kui konkurentsiamet menetlusega ka alustab, on ettevõtjad uurimise lõppemise ajaks tõenäoliselt ise juba unustanud, millest neil tüli tekkis.
  Valdkondade järgi jagunevad rikkumised praegu riigihangete, jäätmemajanduse, kaubanduse ning pankade kaardimaksetega seotuiks.
  "Praktiliselt igal jäätmemajanduse alal on mingit liiki menetlus alustatud," märkis Põldroos, öeldes samas, et kohalike omavalitsuste soov jäätmemajandust suunata on konkurentsile halvasti mõjunud.
  Kaubanduse vallas tegeleb konkurentsiamet praegu juhtumitega, kus hulgimüüjad ja maaletoojad jaekaupmehi orjastada püüavad. "Oluline on, et kui keegi tahab hakata midagi maale tooma, ei põrkuks ta selle vastu, et olemasolevad hulgimüüjad on kogu süsteemi ära blokeerinud," selgitas Põldroos.
  Konkurentsiameti juht Märt Ots rääkis, et kui veel viis aastat tagasi oldi Eestis arvamusel, et turg ei vaja sekkumist, siis nüüd on selge, et vaba turumajandus ilma regulatsioonideta ei toimi. "Loomulikult ei kutsu ma üles, et peame taas üle minema reguleeritud majandusele," pehmendas Ots öeldut.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
"Tunnen, et on vaja telefon kätte võtta... ja kukun jälle töösse!"
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Ferrari kutsub tagasi 23 000 sõidukit
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Nädala lood: suures skeemis paljastati Eesti firma, elekter kallineb hoogsalt edasi
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Paar miljonit kilo maasikaid mädaneb Soomes põllule
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.