Tõnis Oja • 12. november 2008 kell 22:00

Tallinna börs tagasi 2003. aasta suves

Enam pole mõtet kirjutadagi, et aktsiate hinnad langesid Tallinna börsil järsult, sest nii on juhtunud juba viiendat päeva järjest. Eilne langus oli veidi alla kolme protsendi, mis viis Äripäeva indeksi 735,41 punktini. Nii madal oli kümne enamkaubeldava aktsia hinnaliikumist peegeldav indeks viimati 2003. aasta juulis.

Lisaks sellele võib öelda ka, et Tallinna börsil on aktsiate hinnad 1997. aasta märtsis, sest just samal tasemel oli Äripäeva indeks börsi esimese tõusu ajal ehk pool aastat enne esimese börsimulli lõhkemist.

Kui aga mõelda, missugused olid ettevõtete kasumid toona ja millised need on praegu, tunduvad aktsiate hinnad madalavõitu küll.

Ilmselt on viimase viie päeva langustsükli taga välisinvestorid. Sellele viitavad suhteliselt korralikud käibed. Nii oli Tallinki aktsia käive pea 4 miljonit krooni. Aktsia hind jäi küll eelmise päeva sulgemishinna tasemele, aga päevasiseselt kukkus aktsia hind koguni kaheksa protsenti, 5,16 kroonile.

Üsna suured olid käibed ka Tallinna Vee aktsial, mille hind langes 4,7 protsenti, 143,95 kroonile.

Baltika aktsia hind kukkus 8,5 protsenti, 18,46 kroonile. Aktsia käive oli 1,4 miljonit krooni.

Teisipäeva hilisõhtul majandustulemused avaldanud Eesti Ehituse aktsia hind prantsatas 12 protsenti, 20,97 kroonini.

Hetkel kuum