Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  TTÜ ostis ära nelja aasta ärireisid

  Tavatult suuremahulises riigihankes, mida ka reisifirmad nimetavad erandiks, osales kokku neli firmat, kellest hanke võitjaks osutus Reisieksperdi AS. Ühispakkumiste korral saavad teenust pakkuda lisaks Reisieksperdile ka Kaleva Travel ja Baltic Tours. Hange tehti neljaks aastaks lihtsustatud korras.
  TTÜ riigihangete osakonna juhataja Egon Müüri sõnul on tegemist ärireisipakettidega, milles sisaldub lisaks lennupiletitele ka öömaja, kindlustus jms. Müür lisas, et määravaks sai hanke puhul firmade pakutav allahindlus ehk reisipreemia, mille eest saab TTÜ teha n-ö boonusreise.
  TTÜ finantsdirektor Ardo Kamratov ütles, et hange puudutab 1400 ülikooli töötajat ja lisaks ka paari tuhandet üliõpilast. Ta lisas, et selleks aastaks on komandeeringutele planeeritud 21,9 miljonit krooni, mis on miljoni võrra rohkem kui 2007. aastal.
  "Estravel kui pakkkuja kvalifitseerus ja tema pakkumine vastas nõutud tingimustele. Kuna kõik reisibürood osutavad teenust 0% teenustasuga, sai otsustavaks reisipreemia protsent. Estraveli reisipreemia protsent oli kõige väiksem ja seega TTÜ-le kõige vähem kasulikum," selgitas Kamratov.
  Nii Kaleva Travel kui ka hanke võitnud Reisieksperdi juhatuse esimees Sven Lõokene möönis, et nad osalevad riigihangetel pidevalt, kuid tegemist on siiski ühe suuremahulisema hankega. "Pakkumise korraldamise eesmärk on alati saada kvaliteetse teenuse juures madalaim hind," ütles Lõokene. "TTÜ soovis saada nn komplekslahendust ehk kõiki reisiteenuseid ühest büroost. Hankel osalenud bürood tegid loomulikult pakkumised individuaalselt. Valiti kolm, kellelt edaspidi pakkumisi küsitakse ja kes hinnas ja teenuse kvaliteedis ka edaspidi konkureerivad," selgitas ta.
  Kui suurt allahindlust nii suure hanke puhul on võimalik teha, Lõokene ei öelnud.
  Kaotajaks osutunud Estravel jäi hanget kommenteerides ametlikuks ja napisõnaliseks.
  "Estravel osales ühe pakkujana 2008. juunis TTÜ korraldatud avatud hankemenetlusega riigihankes ärireisiteenuste ostmiseks. Kõigi hankes osalenud reisibüroode pakkumised tunnistati vastavaks hankes nõutud tingimustele. Valikukriteeriumidest sai antud hankes määravaks reisipreemia protsent ostetud teenuse summast," öeldi firmast.
  Tartu Ülikoolist kinnitati, et nemad selliseid hankeid teinud pole. TÜ 2007. aasta majandusaasta aruandest järgi olid eelmise aasta lähetuskulud 39,3 miljonit krooni. Selles sisalduvad kõik lähetustega seotud kulud, sealhulgas päevarahad, majutus, transport.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
USA aktsiaturg langes peale viiepäevast tõusu
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
USA aktsiaturg tuli kolmapäeval allapoole, kui jaekaubanduskett Target näitas kasumi kukkumist ning Föderaalreservi juulikuu istungi protokoll kinnitas varasemat teadmist, et intresse tõstetakse seni, kuni inflatsioon on allapoole tulnud.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Väikepruulijad pettusid valitsuses: see on näkku sülitamine
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Elektrilevi saab 8 miljonit elektri mikrotootjate võrku ühendamiseks
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.