Hiina intressikärbe tegi Aasias päeva

Romet Kreek 28. november 2008, 00:00

Aasia börsidel valitses eile positiivne meelestatus. Rõõmu ei jaganud India, mille finantspealinnas Mumbais (endise nimega Bombay) toimusid terrorirünnakud, kus hukkus enam kui sada inimest.

Hiina üleeile avaldatud ja eile jõustunud 11 aasta järsim intressialandamine viis ülesse näiteks Hiina suurima ehituskompanii China Vanke aktsia. Aktsia hind tõusis 8,2 protsenti, kuna madalam intress võib suurendada nõudlust eluasemete järgi. Inpexi aktsia hind tõusis 9,2 protsenti, BHP Billitoni oma aga 5,4 protsenti.

"Riikides nagu Hiina on arsenal ja vabadus kontrollida majandust," ütles Mizuho Asset Managementi Aasia fondijuht Masahiko Ejiri Bloombergile. "Mõnes riigis tundub poliitiline risk nii suur, et ma väldin neid ka siis, kui näen väärtust. Palju kindlam on omada riske stabiilsetes riikides."

Hiina keskpank langetas laenuintressi 1,08 protsendipunkti võrra, 5,58 protsendile. Jaapani aktsiaturg tõusis 2 protsenti, Hongkong 1,4 protsenti, Hiina 1,5 protsenti, Taiwan 4,3 protsenti, Korea 3,3 protsenti, Austraalia 1,4 protsenti, Indoneesia 0,8 protsenti, Malaisia 1,6 protsenti. Vietnami börs langes 2,6 protsenti. Teist päeva suletud Bangkoki lennujaamaga Tai aktsiaturg langes 1,4 protsenti.

Aasta algusest on Vietnam kukkunud 67 protsenti, Hiina 65 protsenti, Indoneesia ja India 56 protsenti, Tai 55 protsenti, Singapur ja Hongkong 51 protsenti, Taiwan 48 protsenti, Filipiinid 46 protsenti, Jaapan 45 protsenti, Korea 44 protsenti, Austraalia 43 protsenti, Malaisia 40 protsenti, Sri Lanka 36 protsenti ja Uus-Meremaa 34 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:51

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing