Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiina intressikärbe tegi Aasias päeva

  Aasia börsidel valitses eile positiivne meelestatus. Rõõmu ei jaganud India, mille finantspealinnas Mumbais (endise nimega Bombay) toimusid terrorirünnakud, kus hukkus enam kui sada inimest.
  Hiina üleeile avaldatud ja eile jõustunud 11 aasta järsim intressialandamine viis ülesse näiteks Hiina suurima ehituskompanii China Vanke aktsia. Aktsia hind tõusis 8,2 protsenti, kuna madalam intress võib suurendada nõudlust eluasemete järgi. Inpexi aktsia hind tõusis 9,2 protsenti, BHP Billitoni oma aga 5,4 protsenti.
  "Riikides nagu Hiina on arsenal ja vabadus kontrollida majandust," ütles Mizuho Asset Managementi Aasia fondijuht Masahiko Ejiri Bloombergile. "Mõnes riigis tundub poliitiline risk nii suur, et ma väldin neid ka siis, kui näen väärtust. Palju kindlam on omada riske stabiilsetes riikides."
  Hiina keskpank langetas laenuintressi 1,08 protsendipunkti võrra, 5,58 protsendile. Jaapani aktsiaturg tõusis 2 protsenti, Hongkong 1,4 protsenti, Hiina 1,5 protsenti, Taiwan 4,3 protsenti, Korea 3,3 protsenti, Austraalia 1,4 protsenti, Indoneesia 0,8 protsenti, Malaisia 1,6 protsenti. Vietnami börs langes 2,6 protsenti. Teist päeva suletud Bangkoki lennujaamaga Tai aktsiaturg langes 1,4 protsenti.
  Aasta algusest on Vietnam kukkunud 67 protsenti, Hiina 65 protsenti, Indoneesia ja India 56 protsenti, Tai 55 protsenti, Singapur ja Hongkong 51 protsenti, Taiwan 48 protsenti, Filipiinid 46 protsenti, Jaapan 45 protsenti, Korea 44 protsenti, Austraalia 43 protsenti, Malaisia 40 protsenti, Sri Lanka 36 protsenti ja Uus-Meremaa 34 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüüs: sügis tööstuses võib kujuneda suheliselt ebameeldivaks
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Jaapani Softbank kukkus rekordilise kahjumiga käpuli
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Raadiohommikus: uus konkurentsivalvur, külmad sügistuuled ja kuum debatt
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Euroopa ladude buumile koidab lõpp
Koroonapandeemia ajal tõusid ärikinnisvaras tavapärasest rohkem tähelepanu alla laopinnad, kuid nüüd kannatavad need intressitõusude ja väheneva nõudluse pärast, vahendab Financial Times.
Koroonapandeemia ajal tõusid ärikinnisvaras tavapärasest rohkem tähelepanu alla laopinnad, kuid nüüd kannatavad need intressitõusude ja väheneva nõudluse pärast, vahendab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.