Copterline lõpetab Tallinna ja Helsingi vahet lendamise

Mariliis Pinn 19. detsember 2008, 00:00

Täna kell 20.30 Tallinnast väljuv lend jääb sel aastal viimaseks.

Tallinna ja Helisingi vaheline kopteriliin eeldab soodsat majanduskliimat ja raksetel aegadel ei ole firmal lihtsalt kliente, möönis Copterline Eesti direktor Tõnis Lepp.

Lepp põhjendas liini sulgemist raske majandusliku olukorraga. "See on eelvaade sellele, mis veel tuleb. 2008. aasta oli juba raske ja aasta 2009 tõotab tulla hullem," ütles ta Logistikauudised.net-ile. Siiski lootis Lepp, et tulevikus lennud jätkuvad.

Firma kodulehel on üleval ka teade, et Copterline'i liinilendude graafikus on seoses lähenevate pühadega paus ning lendudega Tallinna-Helsingi liinil alustatakse taas 7. jaanuaril. "See on uuendamata info," ütles Lepp.

Eile sai koondamisteate Eestis 13 inimest ja samapalju ka Soomes. "Kõik liinilendude ja terminalidega seotud inimesed," ütles Lepp. Copterline sulgeb ainult Tallinna-Helsingi liini, kuid firma ise jääb tegutsema ja teised viis kopterit lendavad edasi.

Paarkümmend liinilendudega tegelnud töötajat koondatakse ja kahele Agusta Westland AW 139 kopterile üritatakse leida muud tööd või müüakse need maha, ütles samas Copterline'i tegevjuht Kaj Takolander Helsingin Sanomatele. Juba pileti ostnud reisijad saavad raha tagasi.

"Äriidee on geniaalne. Me otsime võimalust peagi jätkata," ei matnud Takolander kopteriliikluse ideed lõplikult maha.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing