Olympicu aktsionärid säilitavad külma närvi

Kadrin Karner 19. mai 2009, 00:00

Oma firma kaudu Olympicu aktsiaid omav Rene Ilves ütles, et ei plaani OEG aktsiatega midagi ette võtta. "Ma oleks reedel jõudnud veel ära müüa, aga ma ei teinud seda," lisas Ilves, kelle sõnul pikas perspektiivis see ei muuda investeerimisteesi.

"Ma saan aru, et lühiajaliselt on see halb uudis, aga Ukraina ei ole kõige tähtsam turg nende jaoks," ütles Ilves. Ta ütles, et usub endiselt Olympicusse.

"Kui vaadata seda, et Olympic on sellistes olukordades Lätis ja Eestis turuosa suurendanud, siis võib-olla see ei ole nii negatiivne," ütles oma ettevõtte kaudu OEG aktsiaid omav Olavi Akerman. Lühiajaliselt mõjutab see Olympicu käivet päris tugevasti, lisas ta ning nentis, et aktsiaid tal plaanis müüa ega juurde osta ei ole. Kuna tegemist on kogu kasiinoturgu mõjutava asjaga, siis Akerman usub, et väga pikaajaliselt kasiinod suletud olla ei saa.

Firma kaudu aktsionär olev Tiit Paabo veel Ukrainas toimuvast kuulnud polnud. "Ma ei olegi seda lugenud, aga praegu ei oskagi midagi öelda," sõnas Paabo. Küsimust, kas ta on pikaajaline Olympicu aktsionär, Paabo kommenteerida ei tahtnud.

"Praegu ei ole küll aastaid muutnud," kommenteeris Olympicu aktsiate seisu oma firma kaudu aktsiaid omav Urmas Leemann. Enda sõnul on ta kasiinode sulgemisest Ukrainas vaid pealiskaudselt kuulnud. Küsimusele, kas plaanite oma Olympicu aktsiatega midagi ette võtta, vastas Leemann, et peab enne täpselt vaatama, kuidas selle asjaga on.

Olympic Entertainment Group avaldas eile börsiteate, milles väidab, et OEG tehtud juriidilisest analüüsist Ukrainas tegutsevate kasiinoettevõtete tegevuse ajutise peatamise kohta järeldub, et rahandusministri vastavasisuline määrus on ebaseaduslik.

"Rahandusministri määrus on vastuolus nii Ukraina kohaliku äriseadustikuga, tööjõu seadusega, ettevõtlusseadusega, majandustegevuse litsentseerimise seadusega kui ka mitmete investeerimistegevust käsitlevate seadustega," seisis teates.

Konkurentide ja hasartmängukorraldajate assotsiatsiooni seisukoht kasiinode sulgemise ebaseaduslikkuse osas ühtib OEG arvamusega, teatas kasiinofirma. OEG vaatluse kohaselt on ligikaudu pooled kasiinod juba taasavatud. OEG loodab oma kasiinod avada esimesel võimalusel.

ASi Olympic Entertainment Group juhatuse esimees Andri Avila ütles, et järgmised sammud sõltuvad olukorra juriidilisese analüüsi tulemustest.

"Loodame kasiinod taasavada esimesel võimalusel. Praegu on sundpuhkusel 95 protsenti meie töötajatest," ütles Avila.

"Kuna tegemist on alles väga värskete arengutega, siis kahjusummasid alles selgitatakse ning see sõltub ka näiteks, millised kokkulepped saavutatakse rendileandjatega," ütles ta.

Aktsia hinnale peaks sellised uudised negatiivselt mõjuma, sest ebakindlus tuleviku ees investoritele ei meeldi. Kasiinosektori üheks suureks riskiks on alati olnud regulatsioonid. Nii äärmuslikke meetmeid, nagu Ukrainas ette võeti, ei oleks vast keegi oodanud.

Asjade edasist käiku Ukrainas on väga keeruline prognoosida. Olympic avaldas oma börsiteates lootust, et president jätab kasiinolitsentside peatamise korralduse kinnitamata, kuid mis tulemusega ning millal olukord tegelikult lõpeb, näitab ainult aeg. Töötajate tasustamata sundpuhkusele saatmine on hea, kuna see aitab ettevõtte kulubaasi vähendada.

Potentsiaalse investorina jääks ma ise pärast seda, kui on ilmnenud raske opereerimiskeskkond Olympicu jaoks, veelgi enam äraootavale seisukohale. Keeruline on ette näha, mida aasta Olympicu jaoks toob.

Kui Ukraina turg andis 12 protsenti kogu kasiinogrupi käibest, siis ühelt poolt võib see tähendada vajadust kogu investeering maha kanda.

Teiselt poolt näitab see sündmus, et rasketel aegadel praktiliselt kogu regioonis, kus Olympic tegutseb, on lisaks poliitilise pingele eelarveprobleemid. Loomulikult on kasiinoäri selline, kus on lihtne tõsta makse ja teha sellega opereerimiskeskkond kasiinodele palju hullemaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:05

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing