Keskerakonna mõjukas liige võitis Kofkinit

Koit Brinkmann 29. mai 2009, 00:00

Teisipäeval linnavaraametis avatud pakkumiste järgi osalesid avalikul kirjalikul enampakkumisel OÜ Kodukolde Kinnisvara ja OÜ Estkompexim. Linnavaraameti linnavara hanke- ja müügiosakonna juhataja Ilmar Puskari kinnitusel tegi Urmas Jürgensonile kuuluv Kodukolde Kinnisvara kõrgema pakkumise summas 32,4 miljonit krooni.

Jürgensonil saab peagi täis kolm aastat Keskerakonna liikmena, pea sama kaua on ta ka kurikuulsa sihtasutuse Jüri Vilmsi SK nõukogu liige. Läinud sügisel müüs Jürgenson soomlaste Atriale maha Vastse-Kuuste Lihatööstuse.

Jürgensoni sõnul otsustas vanalinna kinnisvara soetamise firma nõukogu, kes andis sellise ülesande juhatusele. Äriregistri andmeil oli reedeni Kodukolde Kinnisvara nõukogu esimees Tallinna kesklinna vanem Marek Jürgenson.

"Arvan, et riigiametnikul ei ole normaalne nõukogus olla," põhjendas Urmas Jürgenson poja lahkumist. "Tema polnud enampakkumise otsustajate hulgas ning ta ei puutunud üldse asjasse," lisas ta.

Ka Estkompeximi juhatuse liikme Peedu Zeigeri sõnul pole probleem, et kesklinna vanem istus võitjafirma nõukogus. Tema sõnul toimus konkurss ausalt ja läbipaistvalt.

Küll oli Marek Jürgenson kesklinna vanemana tihedalt seotud endise Pärli kohviku ruumide rendileandmise konkursiga. Poolteise aasta eest kirjutas Äripäev, kuidas samas majas asuva kohviku rendileandmine mängiti Savisaare kauaaegse sõbra Kofkini riiulifirmale Meriton Food Boutique OÜ, millel puudus vajalik tegutsemiskogemus ja mis pakkus konkurentidest madalamat hinda.

Kohviku- ja poeruumide 25aastase rendilepingu allkirjastas toona kesklinna vanem Marek Jürgenon. Rendikonkursi järel tõusis kära ja ühe pakkujana esinenud OÜ Köögikaubad, OÜ Hiiekivi ja OÜ Kolmjalg vaidlustasid linnavalitsuse otsuse kohtus ning esimese astme kohus asuski nende poolele.

Mullu augustis otsustas Tallinna volikogu müüa kinnistu maha alghinnaga 59,1 miljonit krooni. Septembris ja novembris toimunud enampakkumised ebaõnnestusid osalejate puudumise tõttu.

Aprillis otsustas Tallinna volikogu linnavalitsuse ettepanekul alandada Nunne 2/Lai 2/Pikk 1 kinnistu ja Pikk 3 korteriomandite alghinda poole võrra - 30 miljonile. 26. mail avatud pakkumiste järgi võitis 32,4 miljoni krooniga Urmas Jürgensoni firma.

Peedu Zeiger ei olnud kaotusest pettunud. "Parim võitis, mis seal ikka. Täna on linnas nii palju pakkumisi pindadele, situatsioon on paari aasta tagusega võrreldes oluliselt muutunud," selgitas ta.

Küll ei välistanud ta võimalust, et kui uus omanik neile ruume pakub, nad seda ka kaaluvad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:06

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing