Küttemaailm loodab edukalt Skandinaavias turgu haarata

Siim Sultson 17. august 2009, 00:00

Küttemaailm teenis mullu 43 miljoni kroonise käibe juures 3,4 miljonit kahjumit. Ettevõtte majandusaasta aruande kohaselt vähendati eelmisel aastal püsikulude määra enam kui poole võrra.

"Ettevõte hindas eelmise aasta lõpul oma strateegia ja kulud ümber, kuid ei jäänud seejärel helget tulevikku ootama, vaid asus jõuliselt tegutsema," rääkis Küttemaailma juht ning osanik Frank Õim. "Seejuures tõstsime selle tarbeks oluliselt ettevõtte kapitaliseeritust," lisas ta.

Nii omandas Küttemaailm tänavu juunis 51 protsenti ASist Küte ja Ehitus, mis on 15aastase kogemusega juhtiv tegija soojustrasside ja katlamajade energiasäästu vallas. Vähemusosalus jäi Kütte ja Ehituse senistele osanikele.

Õim märkis, et Küttemaailm töötab veel mõne laienemisplaani kallal. "Energiasäästu vallas on Eestis ikka väga palju veel ära teha vaja, et inimeste sissetulekutest lõviosa küttele ei kuluks," osutas ta.

Ehkki see aasta on ehitusturul väga problemaatiline, oli firma Õimi tõdemusel raskusteks valmis. "Näiteks tänu uutele turgudele ja ka Skandinaavia ekspordi osas märgatavale kasvule, oleme küll käibelt ületamas eelmise aasta numbrit, kuid see tulemus tuleb väga suure ja ennastsalgava pingutuse pealt," tõdes ta.

Küttemaailma juhi sõnul sel aastal raha ei teenita. "Ka meie lõpetame kontsernina konsolideeritult vaid väikese kasumiga, millega oleme ka turutingimusi arvestades rahul," kinnitas Õim.

Küttemaailma üks asutajaid, varasem Arco Vara tegevjuht Viljar Arakas väljus juba aasta algul omanikeringist, et keskenduda oma põhiärile. "Müüsin oma osaluse Küttemaailmas selle aasta alguses ära, et keskenduda põhitegevusele EfTENis," viitas Arakas ärikinnisvara investeeringutega tegelevale firmale.

Arakase sõnul on ta igati rahul, et osales Küttemaailma loomisel. "Kuna tegevus on seal niivõrd intensiivne ja nõuab pidevalt tähelepanu, siis lihtsalt ei ole mul sinna aega panna EfTENi kõrvalt," selgitas kinnisvaraärimees.

Küsimusele, mis perspektiivi ta Küttemaailmal näeb, ütles Arakas, et näeb energiasäästul suurt perspektiivi. "Ka meie roheliste fraktsioon räägib, kui palju energiat tegelikult raisatakse," märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:11

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing