Ühendatud Kapitalil läks mitme laenu tähtaeg lõhki

Silvia Kruusmaa 25. august 2009, 00:00

Ühendatud Kapitali 2008. aasta majandusaastaaruandes on audiitor märkinud, et 2008. aasta lõpus ületasid lühiajalised kohustused käibevara 20 miljoni võrra ja 1. juuliks pidi kontsern maksma pangale tagasi ligi 40 miljonit krooni, aga selleks puudusid likviidsed varad.

"Ei oska seda kommenteerida. Ma ei tea, et Ühendatud Kapital peaks kellelegi midagi tagasi maksma. Ma ei pea ju iga asja teadma," ütles Teder, arutledes, et võib-olla on tegu tütarettevõtte laenuga.

Ettevõtte tegevjuht Priit Hermet keeldus kommentaaridest.

Lisaks oli aprilli algul tähtaeg ka 55miljonilisel laenul Indrek Neivelti ettevõttelt Trust In.

Ettevõtet rõhub ka vaidlus Arco Varaga, kohus seadis kevadel ASi Ühendatud Kapital tütarettevõtte aktsiate ja osade käsutamisele keelumärked, arestis raha ning seadis hüpoteegid ettevõtte kinnistutele.

Eelmisel aastal sõlmisid Arco Investeeringute AS, Sigma Real Estate Ltd ja Ühendatud Kapital kavatsuste protokolli, et paika panna põhitingimused, kuidas Arco Vara omandaks 50% osaluse Ukrainas paiknevaid kaubanduskeskusi arendavas ja haldavas Küprose äriühingus. Protokolli järgi on Arco Vara teinud ettemakse ja andnud allutatud laene kokku 124,5 miljonit krooni, mida on Arco Varal õigus tagasi nõuda ja mis on tagatud ASi Ühendatud Kapital garantiiga.

Arco Investeeringud nõuavad nüüd 137 miljonit krooni Tederi Ühendatud Kapitalilt.

Arco Vara juhatuse liige ja finantsjuht Heigo Metsoja lubab kõiki vaidluse arengutest Tallinna börsi infosüsteemi vahendusel teavitada. "Praegu ei ole kohus otsust teinud ja ka kohtuväliselt ei ole lahenduseni jõutud," ütles Metsoja.

Teder kinnitas, et Ühendatud Kapital ei kavatse Arcole vabatahtlikult maksta. "Sisulist nõuet seal pole. Arco Vara läks Simferopolisse äri tegema ja jättis asjad pilla-palla. Miks me selle eest maksma peaks?" küsis Teder.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing