Mõtle, sest mõtelda on mõnus

Urve Vilk 21. september 2009, 00:00

Meie aja üks provokatiivsemaid ja tuntumaid mõtlejaid ning vaimseid õpetajaid Osho (1931-1990) on öelnud: "Olend, kes jookseb mööda ilma ringi, teadmata ise ka, mida ta õieti otsib, on arutu. Vahel tundub talle, et vaja on otsida raha, vahel tundub talle jälle, et võimu, vahel jälle lugupeetavust ja austusväärsust. Arukas inimene otsib esmalt iseendas, enne kui välismaailma suundub. Ja need, kes on enda sees otsinud, on ka eranditult leidnud."

Esoteerika mõiste kui selline on paljude jaoks ehk veidi võõrastust tekitav, kuid soovitus iseendasse vaadata ning enne tegutsemist eesmärgid ja plaanid läbi mõelda, pole ei majanduse headel ega ammugi halbadel aegadel sugugi üleliigne ega rumal mõte.

Mõistlik tundub ka kõikide vaimsete tehnikate viljelejate arusaam iseendast kui osakesest maailma tervikust, erinevalt puberteedieas noorukile või ühiskonnale omasest kontseptsioonist mina ja maailm.

Sümpaatne on ettevõtja Urmas Sõõrumaa Juhtimises välja toodud mõte, et oleme maailmas tegelikult üsnagi marginaalsed tegelased. Kui on soovi midagigi paremuse suunas muuta, on selleks parim võimalus alustada just iseendast.

Kui igaüks muutub ja tegutseb paremana, on see võimalus kõikide elu paremaks muuta. Mõistlikumaks muutub kogu ühisväli.

Ning jällegi, enne kui hakata radikaalseid samme astuma või olemasolevat kardinaalselt ümber korraldama, tasuks enne tavapärasest veidi põhjalikumalt mõtelda ja mõtiskleda, miks ja kuidas, sest mõtelda on ju mõnus!

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing