2. koht: Kasum teeniti kinnisvarast

Jaana Pikalev 23. september 2009, 00:00

Suurimaid toiduainete müüjaid ja -tootjaid teenindav Est-Trans Kaubaveod saavutas eelmisel aastal 4,4protsendilise müügitulu kasvu. Suur osa kasvust oli aga erakorraline kasum ettevõtte kinnisvara müügist.

Suuremaid Eesti toiduainete müüjaid ja tootjaid teenindavale Est-Trans Kaubaveod ASile tõi eelmisel aastal erakorralist kasumit põhivara müük. "Realiseerisime suurema osa olemasolevast kinnisvarast," sõnas ettevõtte tegevjuht Reio Engman.

2008. aasta oli transpordifirma jaoks üsna edukas, kuid ka keeruline aasta. Ettevõtte majandusaastaaruandes kirjeldatakse, et eriliselt andis tunda pea kogu aasta muutuv kütuse hind. Mainitakse ära ka koostööd ASiga Nordnet Eesti, kelle lattu suunati kogu avatud logistika mudeli kaubavood. Kuna pidevalt muutuv kütusehind muutis paljudel seni oma logistikaringidega tegelevatel firmadel kulud väga suureks, siis kasvas huvi avatud logistika vastu kogu aasta jooksul.

Aasta suurim investeering oli kogu välisvedude rekkaninade väljavahetamine uute vastu.

Tänavuse aasta investeeringute osas ollakse tagasihoidlikud. "See aasta kindlasti ei tehta suuri investeeringuid, ootame paremaid aegu," möönis Engman.

2009. aastal püütakse nii palju kui võimalik säilitada oma saavutatud positsiooni turul ning võimalusel alustada koostööd uute tootjatega. Engmani sõnul on tänavuselt aastalt oodata sarnaselt teiste majandussektoritega ka nende tegevusalal kindlasti käibe ja kasumi langust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing