• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kui investeerida teenuste sse...

  USA teenuste segment on majanduskriisis räsida saanud - inimesed on meelelahutuse ja muu luksuse pealt kokku hoidnud.
  Kuigi valitud ettevõtete ja aktsiate tervikpilt võiks atraktiivsuse mõttes olla ilusam, leidub siiski ka nii mõndagi imetlusväärset. Praegust majandusolukorda arvestades ei tasuks teenustesektoris tegutsevatelt ettevõtetelt just palju oodata, kuid asjaolude paranedes vajavad inimesed leiva kõrvale jälle ka tsirkust.
  Suure börsitõusuga on ka siin toodud ettevõtete aktsiate hinnatase üles upitatud, mistõttu viimased iseenesest ostma ei meelitaks. Kui aga vaadata muid näitajaid, siis võib täheldada üpris põnevaid numbreid. Dolby bilanss on nagu teras - väga tugev. Ettevõtte kohustuste koorem on marginaalne, omakapitali osakaal varades väga suur. Koguni 54 protsenti varadest võtab enda alla jaotamata kasum, mida ettevõttel on üle seitsme dollari aktsia kohta, raha on ettevõttel üle viie dollari aktsia kohta. Käibevara ületab lühiajalisi kohustusi üle nelja korra. Taoline tugevus ei ole üldjuhul mõistlik, mistõttu võiks Dolbylt varsti huvitavaid uudiseid oodata - dividendide maksmist, laienemist vms. Lisaks tugevale finantspositsioonile suudab Dolby siiani väga edukalt raha genereerida - viimase aasta rahavoog kasvas üle kolmandiku. Seda terasbilanssi ja efektiivsust võib mõneti näha ka aktsia hinnas, ent ka siin võiks veel veidi kasvuruumi olla. Kriisis on hästi toime tulnud ka McDonald's, kes suudab samuti endiselt head raha toota.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakonna valimisöine galerii: absoluutne enamus libises käest
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Puidutööstuse TOP: nõudluse metsik tõus tekitas ka tootjatele probleeme Reastatud 112 edukaimat firmat!
Puidutööstuse TOPi võitja, Pärnumaal teguseva Ecobirch AS juhataja Gert Rahneli sõnul tekitas tooraine suur nõudluse kasv paljudele puitmaterjalide tootjatele raskusi. Ecobirch sai nõudluse järsu kasvuga hästi hakkama, märkis Rahnel.
Puidutööstuse TOPi võitja, Pärnumaal teguseva Ecobirch AS juhataja Gert Rahneli sõnul tekitas tooraine suur nõudluse kasv paljudele puitmaterjalide tootjatele raskusi. Ecobirch sai nõudluse järsu kasvuga hästi hakkama, märkis Rahnel.