Kui investeerida teenuste sse...

Tarvo Vaarmets 15. oktoober 2009, 00:00

USA teenuste segment on majanduskriisis räsida saanud - inimesed on meelelahutuse ja muu luksuse pealt kokku hoidnud.

Kuigi valitud ettevõtete ja aktsiate tervikpilt võiks atraktiivsuse mõttes olla ilusam, leidub siiski ka nii mõndagi imetlusväärset. Praegust majandusolukorda arvestades ei tasuks teenustesektoris tegutsevatelt ettevõtetelt just palju oodata, kuid asjaolude paranedes vajavad inimesed leiva kõrvale jälle ka tsirkust.

Suure börsitõusuga on ka siin toodud ettevõtete aktsiate hinnatase üles upitatud, mistõttu viimased iseenesest ostma ei meelitaks. Kui aga vaadata muid näitajaid, siis võib täheldada üpris põnevaid numbreid. Dolby bilanss on nagu teras - väga tugev. Ettevõtte kohustuste koorem on marginaalne, omakapitali osakaal varades väga suur. Koguni 54 protsenti varadest võtab enda alla jaotamata kasum, mida ettevõttel on üle seitsme dollari aktsia kohta, raha on ettevõttel üle viie dollari aktsia kohta. Käibevara ületab lühiajalisi kohustusi üle nelja korra. Taoline tugevus ei ole üldjuhul mõistlik, mistõttu võiks Dolbylt varsti huvitavaid uudiseid oodata - dividendide maksmist, laienemist vms. Lisaks tugevale finantspositsioonile suudab Dolby siiani väga edukalt raha genereerida - viimase aasta rahavoog kasvas üle kolmandiku. Seda terasbilanssi ja efektiivsust võib mõneti näha ka aktsia hinnas, ent ka siin võiks veel veidi kasvuruumi olla. Kriisis on hästi toime tulnud ka McDonald's, kes suudab samuti endiselt head raha toota.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:16

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing