• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiinlaste küllatulek on juba praegu elevust tekitanud

  "Hiina äridelegatsioonil pole põhiteemaks transiit - arutlusele tuleb ka telekommunikatsioon, IT-valdkond, tekstiil," osutas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts hiinlaste delegatsiooni külaskäigu mastaapsusele.
  Tema sõnul tulevad Hiina asepeaministri juhitud esindusliku delegatsiooniga kohtumisel teemaks nii poliitika kui ka majandus.
  Eesti Raudtee juhatuse liige Priit Haller avaldas heameelt hiinlaste delegatsiooni üle "Eesti Raudteel on loomulikult hea meel, kui tuleb kaupa juurde," ütles ta.
  Halleri sõnul on täiesti reaalne, et hiinlased korraldaksid transiiti Euroopasse piki raudteed. Samas sõltub Eesti raudteevedu siin paljuski Venemaast, täpsemini sealsetest tariifidest.
  "Hiinast maismaad pidi läbi Klaipeda Euroopasse... Ütlen ausalt: ma sellesse ei usu," välistas Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand raudteetransiidi Hiinast Euroopasse.
  Hallergi nentis, et ilmselt kipub hiinlaste käik Eestisse olema pigem mereveoteemaline. Sellegipoolest vaatab ta lootusrikkalt ka raudteetransiidile. "See oleks väga hea, kui hiinlased tooksid oma kauba siia mööda raudteed. Eesti Raudtee on selleks valmis," sõnas ta.
  Kaljurand pidas võimalikuks, et mõni konteiner vast kulgeb Hiinast Klaipeda kaudu Euroopasse, kuid uskumata selle tulevikku, ootab ta huviga kindlaid numbreid.
  Kümned miljonid konteinerid, mis kulgevad Hiinast Euroopasse, oleksid tema seletusel raudteele üle võimete. "Raudteel pole sellist läbilaskevõimet! Meritsi on soodsam - raudtee ei suuda konkureerida," oli Kaljuranna seisukoht.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja: kogu sektor kukkus suurelt
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja, laevade remondi ja ümberehitusega tegeleva SRC Groupi juht Hannes Lilp ütles, et kuigi kogu sektor kukkus eelmisel aastal pandeemia tõttu suurelt, suutis ettevõte tänu pikaajalisele strateegiale häid tulemusi teha.
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja, laevade remondi ja ümberehitusega tegeleva SRC Groupi juht Hannes Lilp ütles, et kuigi kogu sektor kukkus eelmisel aastal pandeemia tõttu suurelt, suutis ettevõte tänu pikaajalisele strateegiale häid tulemusi teha.