• Jaga lugu:

  Alar Karis: ülikooli peab jääma vähem tudengeid

  Tartu Ülikool kavatseb tudengite arvu vähendada, et tõsta õppetöö kvaliteeti ning alma materi mainet parandada, ütles rektor Alar Karis. Teeme tööd nendega, kes tahavad õppida ja on võimelised õppima, lisas ta.

  "Oleme astumas esimesi samme sellel suunal, et me oma kontingenti, kes Tartu Ülikooli sisse astub, muudame," põhjendas Karis ETV eileõhtuses saates "Kahekõne" ning lisas, et tööd tahetakse teha nende inimestega, kes tahavad õppida ja on võimelised õppima.
  Rektor märkis samas, et on oluline mõelda, mis saab neist noortest, kes ülikooli ukse taha jäävad. "Meie eesmärk peakski olema, et me suudame õpetada riigi kulul ehk meie kõigi kulul, aga siis me peame väga selgelt teadma, mida siis riik vajab, palju ta vajab ja millist kõrgharidust ta vajab," ütles Karis.
  Saatekülalise sõnul on Ida-Euroopale omane süsteem, kus pooled tudengid maksavad õppe eest ja pooled ei maksa ning see on Karise ütlusel kõige karjuvam ebavõrdsus üldse, mitte ainult rahalises mõttes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Goldman Sachs tõstis S&P 500 hinnasihti
Investeerimispanga Goldman Sachsi strateegid tõstsid Standard & Poor’s 500 indeksi selle ja järgmise aasta prognoose, tuues põhjusena välja oodatust paremad kasumid ning madalad intressimäärad, vahendab MarketWatch.
Investeerimispanga Goldman Sachsi strateegid tõstsid Standard & Poor’s 500 indeksi selle ja järgmise aasta prognoose, tuues põhjusena välja oodatust paremad kasumid ning madalad intressimäärad, vahendab MarketWatch.
Combimill sai konkurentsiametist tehinguks loa
Saematerjali tootja Combimill Sakala koos Vindoriga sai konkurentsiametilt loa osta pool Puit-Profiilist, mis tegeleb liimpuidust akna- ja uksedetailide toorikute tootmisega.
Saematerjali tootja Combimill Sakala koos Vindoriga sai konkurentsiametilt loa osta pool Puit-Profiilist, mis tegeleb liimpuidust akna- ja uksedetailide toorikute tootmisega.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.