Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BÖRS: Aasia turud lõpetasid plussis

  Aasia turud liikusid neljapäeval valdavalt üles tänu tõusnud toorainete hindadele ja käimasolevale G20 riigijuhtide kohtumisele.

  Taaskord olid peamised teemad seotud lähedalt või kaudselt Hiinaga. G20 kohtumisel üritas USA president Barack Obama leevendada pingeid, kutsudes teisi liidreid üles töötama välja uus majanduskord, mis asendaks praegust USA poolt defitsiidiga veetavat korda, samas kui teised naudivad kaubandusülejääke.
  Analüütikute hinnangul tekkis spekulatsioon taas, et Hiina laseb enda valuutakursi vabamaks, mis meelitaks ligi n-ö kuuma raha, sest lühiajalist kasu taotlevad investorid viiksid jüaani kallinemise ootuses enda kapitali suuremates mahtudes Hiinasse.
  "Kui Ühendriikide ja Hiina kõrged ametnikud kohtuvad, siis inimesed ootavad, et midagi juhtuks valuutaturul - kõige tõenäolisemalt tähendaks see jüaani kallinemist, mis tähendaks lisakapitali voolamist Hiinasse," ütles Tanrich Securitiesi asepresident Jackson Wong.
  Oktoobris tõusis Hiina tarbijahinnaindeks viimase kahe aasta kiireimas tempos, kerkides läinud aasta sama perioodiga 4,4%, kuigi ökonomistid ootasid 4%-list tõusu. Tõusu vedas üle 10% kallinenud toiduhinnad. Tootjahinnaindeks kasvas Hiinas 5% võrra.
  Jaapani Nikkei 225 indeks tõusis päevaga 0,6%, samas kui Hiinas tõusis Shanghai koondindeks 1,4% ning CSI 300 indeks 0,3%. HongKongis kerkis sealne Hang Seng 1%, kuid Lõuna-Koreas toimus tõsine müümine, kui kohalik Kospi kukkus 2,7%. India BSE Sensex kukkus 0,4% võrra.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Energiasalve eestvedaja: seitse soovitust uuele valitsusele, mida energeetikas muuta
Uuele valitsusele jäävad kaheksa kuud on piisavalt pikk aeg, et teha kapitaalselt valesid või väga õigeid otsuseid, mis mõjutavad Eesti energeetikasektori pikka vaadet, kirjutab Energiasalve projekti eestvedaja Peep Siitam.
Uuele valitsusele jäävad kaheksa kuud on piisavalt pikk aeg, et teha kapitaalselt valesid või väga õigeid otsuseid, mis mõjutavad Eesti energeetikasektori pikka vaadet, kirjutab Energiasalve projekti eestvedaja Peep Siitam.
ELMO näeb enda kaugjuhitaval tehnoloogial rakendust ka sõjatööstuses
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Soomlased ehitavad Helsingisse 400 miljonit maksva soojuspumba
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Prokuratuur sõdib Ekspressi ajakirjanike trahvimise nimel riigikohtuni välja
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.