Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tarbijakaitseamet hoiatab kiirlaenude eest

  Peagi saabuv pühadeperiood sai avalöögi ahvatlevate kiirlaenupakkumistega, mida tarbijakaitseamet peab ostuhoogu sattunud tarbijaile eurole üleminekul reaalseks ohuks.

  Tarbijakaitseamet soovitab laenamisega mitte kiirustada, lugeda lepingutingimusi ning hinnata laenu kulukust ja tagasimakstavat lõppsummat, ehkki esmapilgul võivad laenutingimused ostlejaile soodsad tunduda ja jutt paindlikust maksegraafikust nende valvsuse uinutada.
  Tarbijakaitseameti peadirektor Andres Sooniste sõnul tuleks tarbijatel hinnata oma rahalist olukorda ning organiseerida ka ostud-üritused vastavalt sellele. „Kindlasti katsuge hinnata oma laenu tagasimaksevõimekust kogu laenuperioodiks ette.  Kui tagasimaksmisel võib tekkida probleeme, ärge pigem laenuga riskige,“ ütles ta.
  Laenu võttes tuleks võrrelda erinevate laenuandjate pakkumisi, intressimäära ja tutvuda lepingutingimustega. Tähelepanu peab pöörama sellele, mis juhtub, kui laenu tagasimaksmisega tekib raskusi. Kiirlaene tasub alati võrrelda pangast saada olevate laenudega, kuna kiirlaenuandjatel on tihtipeale kõrgemad intressid ning tingimusedki jäigemad.
  Kiirlaenu puhul tuleb eriti hoolega vaadata järgmist:
  o    leping peab olema kirjalik,
  o    lepingus peab olema toodud laenusumma või selle ülempiir,
  o    lepingus peab olema, kui palju tuleb tagasi maksta ja maksetähtajad,
  o    lepingus peab olema intresside ja muude kulude kogusumma,
  o    lepingus peab olema krediidi kulukuse määr ehk laenu maksumus koos kõikide kuludega,
  o    lepingus peab olema märgitud see, et peale lepingu sõlmimist võib sellest taganeda 14 päeva jooksul,
  o    lepingu sõlmimisel peab krediidiandja kontrollima teie sissetulekut ja maksevõimet jms.
  Samuti ei tohiks inimesed lasta end eksitada sellest, et euro kasutuselevõtuga muutuvad laenusummad numbriliselt väiksemaks. Tasub meeles pidada, et üks eurosent on 15,6466 korda kallim kui üks kroonisent.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.