• Jaga lugu:

  Tarbijakaitseamet hoiatab kiirlaenude eest

  Peagi saabuv pühadeperiood sai avalöögi ahvatlevate kiirlaenupakkumistega, mida tarbijakaitseamet peab ostuhoogu sattunud tarbijaile eurole üleminekul reaalseks ohuks.

  Tarbijakaitseamet soovitab laenamisega mitte kiirustada, lugeda lepingutingimusi ning hinnata laenu kulukust ja tagasimakstavat lõppsummat, ehkki esmapilgul võivad laenutingimused ostlejaile soodsad tunduda ja jutt paindlikust maksegraafikust nende valvsuse uinutada.
  Tarbijakaitseameti peadirektor Andres Sooniste sõnul tuleks tarbijatel hinnata oma rahalist olukorda ning organiseerida ka ostud-üritused vastavalt sellele. „Kindlasti katsuge hinnata oma laenu tagasimaksevõimekust kogu laenuperioodiks ette.  Kui tagasimaksmisel võib tekkida probleeme, ärge pigem laenuga riskige,“ ütles ta.
  Laenu võttes tuleks võrrelda erinevate laenuandjate pakkumisi, intressimäära ja tutvuda lepingutingimustega. Tähelepanu peab pöörama sellele, mis juhtub, kui laenu tagasimaksmisega tekib raskusi. Kiirlaene tasub alati võrrelda pangast saada olevate laenudega, kuna kiirlaenuandjatel on tihtipeale kõrgemad intressid ning tingimusedki jäigemad.
  Kiirlaenu puhul tuleb eriti hoolega vaadata järgmist:
  o    leping peab olema kirjalik,
  o    lepingus peab olema toodud laenusumma või selle ülempiir,
  o    lepingus peab olema, kui palju tuleb tagasi maksta ja maksetähtajad,
  o    lepingus peab olema intresside ja muude kulude kogusumma,
  o    lepingus peab olema krediidi kulukuse määr ehk laenu maksumus koos kõikide kuludega,
  o    lepingus peab olema märgitud see, et peale lepingu sõlmimist võib sellest taganeda 14 päeva jooksul,
  o    lepingu sõlmimisel peab krediidiandja kontrollima teie sissetulekut ja maksevõimet jms.
  Samuti ei tohiks inimesed lasta end eksitada sellest, et euro kasutuselevõtuga muutuvad laenusummad numbriliselt väiksemaks. Tasub meeles pidada, et üks eurosent on 15,6466 korda kallim kui üks kroonisent.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Kas osta või rentida?
Ettevõtete vajadused muutuvad hoogsalt arenevas maailmas väga kiiresti ning viimasel aastal mõjutas seda lisaks ka koroonakriis. Ettevõtted pidid muutunud keskkonnale kiiresti reageerima ja tegema vajalikke muudatusi oma töökorralduses ning näiteks ka arvutipargi haldamine on osutunud paljude jaoks parajaks väljakutseks.
Ettevõtete vajadused muutuvad hoogsalt arenevas maailmas väga kiiresti ning viimasel aastal mõjutas seda lisaks ka koroonakriis. Ettevõtted pidid muutunud keskkonnale kiiresti reageerima ja tegema vajalikke muudatusi oma töökorralduses ning näiteks ka arvutipargi haldamine on osutunud paljude jaoks parajaks väljakutseks.
Tragöödia pani naise jätkama armastatu elutööd
Triin Lille nimi ei vaja motoinimestele tutvustamist. Kõik, kellele ilmakuulus bränd Yamaha tuttav, teavad, et Maarjamaal kannab selle edu eest hoolt just tema. Valdkonda süvitsi sukeldus naine aga pärast suurt isiklikku kaotust ning tragöödiat.
Triin Lille nimi ei vaja motoinimestele tutvustamist. Kõik, kellele ilmakuulus bränd Yamaha tuttav, teavad, et Maarjamaal kannab selle edu eest hoolt just tema. Valdkonda süvitsi sukeldus naine aga pärast suurt isiklikku kaotust ning tragöödiat.