Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Pühad on kohal

  Pühad on jõudnud ka Ühendriikide aktsiaturule, madala kauplemisaktiivsuse tõttu valtiseb turul vaikus. Vaatamata tarbijakindluse ja kinnisvara hindade tõusule, pole Wall Street täna hoogu sisse saanud.

  Kinnisvara hinnad näitasid novembris kerget tõusu, tarbijakindlus kerkis viimaste andmete kohaselt detsembris 6 kuu kõrgeimale tasemele. Teised raportid olid vastavuses prognoosidele, töötukindlustuse taotluste arv ei vähenenud märgatavalt, tarbimiskulutused kerkisid viiendat kuud järjest.
  „Suurem osa majandusnäitajatest on viimastel kuudel turule palju positiivsust toonud,” teatas Schaeffer’s Investment Researchi analüütik Ryan Detrick, „viimastel päevadel on loodud uusi hinna- ja punktirekordeid, kuid tekib küsimus, kas see toob kaasa mõningase languse aasta algul.”
  Suurimad tõusjad on täna Bestbuy +2,33 protsenti, Alcoa +1,72 protsenti ja HPQ +0,84 protsenti. Kaotajad on viimastel päevadel rallinud Bank of America -2,17 protsenti, Advanced Micro Devices -1,37 protsenti ja AIG -1,43 protsenti.
  Kulla hind on taas languses, täna on väärismetall kukkunud 0,54 protsenti 1380 dollarini, toornafta jätkab tõusu +0,93 protsenti, kauplemishinnaga 91,33 dollarit.
  Aktsiaindeksites on toimunud vähe muutusi Dow +0,07 protsenti, Nasdaq -0,18 protsenti ja S&P -0,15 protsenti.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: tarneahelaid ootavad ees suured muutused
Ettevõtted muudavad oma tootmise asukohti – kas siis viies neid poliitiliselt sobivamatesse ja turvalisematesse riikidesse või lõpptarbijatele lähemale. Ent tarneahelate ümberkujunemine toimub aeglaselt ja selle mõju hakkab avalduma veelgi aeglasemalt, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Ettevõtted muudavad oma tootmise asukohti – kas siis viies neid poliitiliselt sobivamatesse ja turvalisematesse riikidesse või lõpptarbijatele lähemale. Ent tarneahelate ümberkujunemine toimub aeglaselt ja selle mõju hakkab avalduma veelgi aeglasemalt, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
ELMO näeb enda kaugjuhitaval tehnoloogial rakendust ka sõjatööstuses
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Soomlased ehitavad Helsingisse 400 miljonit maksva soojuspumba
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Prokuratuur sõdib Ekspressi ajakirjanike trahvimise nimel riigikohtuni välja
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.