Strateeg: Bangladeshi aktsiad on väga kallid

Romet Kreek 12. jaanuar 2011, 12:21

Hiljuti börsivapustust kogenud Bangladeshi aktsiad on ikka väga kallid, ütles Macquire Groupi strateeg Mark Matthews Bloombergile.

Piisavalt vaprad investorid võiksid kaaluda Islami Bank Bangladeshi ja Apex Adelchi Footweari aktsiate ostmist, mis ei ole veel kallid, arvestades järgmise viie aasta kasumiväljavaateid. Islami Banki aktsia tõusis mullu 63 protsenti ehk vähem, kui kerkis aktsiaindeks. Apex Adelchi aktsia tõusis 59%.

Mark Matthewsi sõnul võivad need kaks ettevõtet olla käibelt ja kasumilt praegusega võrreldes viie aasta pärast mitmeid kordi suuremad. "Prognoositud kasumite põhine aktsiaturu P/E suhte näit 25 on väga kallis," ütles ta. "Ma ei tunne end mugavalt, et osta indeksit sellelt tasemelt," lisas Matthews. MSCI piiriturgude P/E suhe on vaid 11,6.

Bangladeshi aktsiaturu peadpööritavad tõusu põhjustasid sealsed väikeinvestorid. Eelmisel aastal kasvas eraisikute väärtpaberikontode arv 46 protsenti, 3,1 miljonile. Välismaistele fondidele kuulus vaid kaks protsenti Bangladeshi aktsiaturu kapitalisatsioonist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. January 2011, 12:21
Otsi:

Ava täpsem otsing