Kadrin Karner • 20. jaanuar 2011 kell 9:31

Jaapanisse müüdava saastekvoodi tulu läheb koolidesse

Valitsus kiitis täna heaks kasutamata saastekvoodi müügi Jaapani konglomeraadile Sumitomo Corporation kogumahus 1,6 miljonit saastekvoodi ühikut, millest saadav tulu investeeritakse  kohalike omavalitsuste ja riigi hoonete energiasäästlikumaks muutmisse.

Tegemist on järjekorras kolmanda toetuspaketiga, mis on peamiselt suunatud kohalike omavalitsuste hoonetele.

Kokku renoveeritakse 106 kinnisvaraobjekti, millest 66 on haridus-, 24 kultuuri- ning 16 sotsiaalvaldkonna hoonet.

Suurima mahuga renoveerimistööd on kavas läbi viia Märjamaa Gümnaasiumis, Jõhvi Gümnaasiumis, Jõhvi Vene Gümnaasiumis, Kose Gümnaasiumis, Kuressaare haiglas, Tallinna Lastehaiglas ja Merimetsa Tugikeskuses.

Kavandatud tööde teostamise tulemusena väheneb energiatarbimine ning sellest tulenevalt õhku paisatav CO2 hulk. Lisaks on investeeringutel positiivne mõju hoonete sisekliimale ning töökeskkonnale tervikuna, mis aitab kaasa neis hoonetes elanikele osutatavate teenuste taseme tõusule.

Valitsuse sõnul aitavad investeeringud säilitada ning luua töökohti ehitussektoris ning vähendavad hoonete haldamise püsikulusid tulevikus.

Hoonete renoveerimist korraldab Riigi Kinnisvara Aktsiaselts koos objektide omanikega ning projektide elluviimise eest vastutab rahandusministeerium.

 

Hetkel kuum