GM: Jaanuaris kerkis müük 23 protsenti

Rait Rebane 01. veebruar 2011, 20:51

Ühendriikide autotootjate hoog ei näidanud ka jaanuaris taandumist. Täna teatas tuhast tõusnud kunagine Ameerika ikoon General Motors, et aasta esimesel kuul kerkis automüük 23 protsenti. Ettevõtte loodab, et häid tulemusi ka järgnevatel kuudel.

Analüütikute ootused jaanuarikuu automüügi suhtes olid väga suured, vaatamata tugevale lumetormile, mis hoidis autoostjaid kodus ning madalamale müügile autorentidele, prognoositi keskmiselt 15 kuni 17 protsendist müügikasvu.

„Tarbijad on tagasi. GM’i müük rendikompaniidele kukkus 7 protsenti, kuid müük lõpptarbijatele kerkis 36 protsenti. See, et inimesed käivad taas müügisalongides, on märk, et tarbijate kindlus majanduse suhtes on tõusnud,” teatas General Motorsi tegevjuht Don Johnson.

General Motorsi neljast brändist tegi suurima kasvu läbi luksusauto Cadillac, mille müüginumbrid kerkisid 49 protsendi võrra.

„Head tulemused jaanuaris viitavad, et autotööstuses on tulemas hea aasta, usun, et see on positiivne märk kogu USA majandusele,” teatas Johnson CNN-ile.

Täna on General Motorsi aktsia kerkinud 0,6 protsenti 36,71 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. February 2011, 20:51
Otsi:

Ava täpsem otsing