Trigon Wealth Management: investeerige toorainesse

Raivo Sormunen 11. veebruar 2011, 14:45

Trigon Capitali tütarfirma Trigon Wealth Management soovitab oma viimases kuuraportis investeerida toorainesektorisse ja pakub investeerimisideena välja Julius Baer Commodity fondi.

Järgneb väljavõte kuuraportist:
Viimaste kuude jooksul on oluliselt suurenenud inflatsioonilised riskid. Esmalt on see seotud kiire areneva Aasia majanduskasvuga, millega kaasneb kõrge erinevate maavarade ning toidukaupade nõudlus. Erinevalt arenenud riikidest omavad arenevates maades tarbija ostukorvis toidukaubad suuremat kaalu. Sel põhjusel andis nende hiljutine hinnatõus arenevates riikides eriti tunda. Ka paranenud majanduskasvu ootused on toetanud mineraalressursside hindu. Sellised arengud panevad investoreid otsima vahendeid, mis aitaksid kaitsta varade väärtust kiireneva inflatsiooni eest. Üks võimalus selleks on investeerida otse toorainetesse, et olla üldisest hinnatõusust ees.

On oodata, et 1999.aastal alguse saanud pikaajaline tooraine hinnatõusu tsükkel jätkub ka lähiaastail. Selle tsükli peamine toetav tegur seisneb järjest kasvavas lõhes nõudluse ning pakkumise vahel. Tugevam nõudlus on eelkõige mõjutatud maailma elanikkonna juurdekasvust, aktiivselt käivast linnastumise protsessist ning järjest nähtavaks saavast keskklassist. Pakkumist piirab pikemas perspektiivis toorainete ammenduvus, kehvem ligipääs ning kaevandamise kallim hind.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. February 2011, 14:45
Otsi:

Ava täpsem otsing