6. märts 2011 kell 17:33

Ansip ei usu uut rekordit

Reformierakonna esimees ja peaminister Andrus Ansip ütles vahetult enne esimeste valimistulemuste selgumist, et tema arvates sel aastal uut häälterekordit ei tule.

Ansip oli Swissotelis toimuval Reformierakonna peo alguses sõnadega tagasihoidlik ega julgenud suurt edu loota. Ministrite senist tööd kommenteerides sõnas Ansip, et kõik tema ministrid on olnud tublid.

Siiski tõi ta ministritest esile kaitseminister Jaak Aaviksoo tööd ja ütles, et rahandusminister Jürgen Ligi peaks oma ametis jätkama. Võimalike koalitsioonikõneluste kohta rääkis Ansip, et kindlasti ei nõustuks Reformierakond kehtestama astmelist tulumaksu, kinnisvara maksu ja automaksu.

"Ma ei mõista, miks peaks hästi töötavast süsteemi lammutama hakkama," sõnas Ansip. Kuigi ta ütles, et neljanda kvartali majandustõus oli hüppeliselt kõrge, ei hakkaks Reformierakond uuel tõusulainel oma poliitikat muutma. Ansipi sõnul hetkel maksusüsteem töötab ja kardinaalseid muutusi ta ei poolda.

Autor: Katariina Krjutškova, Indrek Kald

Hetkel kuum