Töötasude vahel suured käärid

Jaana Pikalev 15. märts 2011, 00:00

CV Online'i kogutud statistika põhjal oli mullu logistikavaldkonna ametikohtadest kõrgemini tasustatud laojuhataja ja transpordiülem.

CV Online kogub palgaandmeid registreeritud kasutajatelt. Töökuulutuste portaali turundusjuhi Heikko Grossi sõnul saavad portaali kasutajad sisestada oma palgataseme ja vastusena teada, mis on teiste sama ametit pidavate inimeste keskmine palk brutona. "See ei ole küll ülim statistiline tõde, aga annab kindlasti üldpildi ette," rääkis Gross kogutavast infost.

Portaali kasutajate palkadest mullu kõrgeimat palka sai transpordiülem, kelle brutotöötasu ulatus 1188 euroni, samuti oli kõrgelt tasustatud laojuhataja, kellele maksti brutotöötasu 1042 eurot kuus. Ülejäänud ametikohtade tasustatus oli kuus alla 1000 euro.

Autojuhtide palk jääb ootustele alla. Töökuulutuste portaali kasutajate seas tehtud küsitluse käigus kogutud andmete põhjal selgus, et mullu kõige madalama palga saanud logistikavaldkonna töötaja oli kaugsõiduautojuht.

CV Keskuse palgapäringu statistikast nähtus, et keskmine ettevõtete pakutav palk logistikavaldkonna ametikohtadele oli 709 eurot kuus.

CV Keskuse palgapäringu abil on võimalik teada saada madalat, keskmist ning kõrget palgataset. Palgapäring arvestab tööotsija oodatavat palka, reaalselt makstavat palka ning tööpakkumistes pakutavat palka, rääkis CV Keskuse turundusjuht Laura Tammeorg.

Praegu on palgapakkumised väiksemad kui autojuhtide palgaootused ja enamjaolt on see nii igas valdkonnas, ütles Tammeorg.

Pikemalt logistikavaldkonna palkasid käsitleb homne artikkel Logistika kuukirjas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:49
    Otsi:

    Ava täpsem otsing