Google tegemas taas võimsat kvartalit

Fredy-Edwin Esse, California 11. aprill 2011, 11:46

Neljapäeval enda kvartaalseid tulemusi avalikustav Google peaks kõikide prognooside kohaselt näitama järsku tõusu nii kasumis kui käibes. Lisaks on tegu esimese kvartaliga, kui firmat juhib kaasasutaja Larry Page.

Google'i heade tulemuste taga nähakse olevat suurenenud huvi firma poolt pakutavatele reklaamivõimalustele ning reklaamihinna tõusu, vahendab MarketWatch.

FactSet Researchi poolt küsitletud analüütikud prognoosivad 6,3 miljardi dollarilise käibe juures kasumiks 8,14 dollarit aktsia kohta. Aasta varem teenis firma 5 miljardit dollarit käivet ning 6,76 dollarit aktsia kohta kasumit.

Kaufman Bros. analüütik Mayuresh Masurekar kirjutas enda klientidele hiljuti, et Google'i reklaamihinnad tõusid kvartalis aasta varasemaga võrreldes tõenäoliselt 11%, mis on prognoositust parem tulemus.

Masurekar tõi välja, et finantssektori reklaamid tõusid tõenäoliselt 40%, vähendades turismisektori reklaaminõude 30% kukkumisest tekkivat kahju. Masurekar on aktsiale andnud 705 dollarilise hinnasihi ning soovitab Google'i aktsiat osta.

Lisaks on tegu esimese kvartaliga, mil firmat on juhtinud kaasasutaja Larry Page. Page vahetas senise tegevjuhi, kümnendi Google'it juhtinud Eric Schmidti välja märtsi alguses, mistõttu Page'i tegutsemine suurt mõju tulemustele veel ei oma.

Google avalikustab enda esimese kvartali majandustulemused neljapäeval.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. April 2011, 11:46
Otsi:

Ava täpsem otsing