Kilk Eesti Panga otsusest: ei talitatud poliitikute näpunäidete järgi

Kaisa Gabral 27. aprill 2011, 17:26

Oleks võidud nendega kokku leppida ja praegused asepresidendid oleksid jätkanud Lipstoki ametiaja lõpuni, aga noh, ju ei talitatud poliitikute näpunäidete järgi, vaid iseseisvalt, kommenteeris Rein Kilk tänast Eesti Panga otsust.

"Nagu ka Rein Minka ütles, et Jaan Männikul on oma ettekujutus panga tööst -  tuua uuendusi sisse," lausus Kilk.

"Kui Jaan Männik tuli Eesti Panga nõukogu esimeheks, ütles ta ka välja selle muudatuste plaani. Üllatav oli see, et neid muudatusi suudeti pareerida siiamaani, see on selline üllatav pigem, mitte see, et need muutused toimusid," lausus Kilk.

"Aga minu meelest seadus ei võimaldanud seda, seadusega saab 5 aastaks nimetada. Ehk siis, et seadust järgides oli praegune samm selge. Huvitav on see kõik, et mismoodi edasi läheb," lausus Kilk.

Seda, kes võiksid uuteks asepresidentideks saada, Kilk välja pakkuda ei soovinud. "Seda oleks paslik Lipstoki käest küsida. Neid nimesid on õhus ju olnud. Õige oleks lasta Lipstokil need nimed välja öelda. Teoreetiliselt on tal aega kuu aega, aga ta võib seda ka varem teha. Täitmata need ametikohad kindlasti ei jää," lisas Kilk.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. April 2011, 17:27
Otsi:

Ava täpsem otsing