Birjo Must • 30. aprill 2011 kell 13:28

Tarbijakaitseamet hakkab e-kaubanduse turgu korrastama

Tarbijakaitseamet alustab oma veebilehel nende e-kauplejate nimede avalikustamist, kes ei täida seadusest tulenevaid nõudeid.

Amet alustab seadust mitte täitvate e-kauplejate veebiaadresside avalikustamist selleks, et korrastada e-kaubanduse turgu ja vähendada tarbijate pettasaamise võimalusi.

Ameti poolt esitatud nõuded:

1. E-kauplus peab olema registreeritud majandustegevuse registris (MTR-is) jaekauplejana. Registreerimisel tuleb määranguna märkida e-kaubandus ning aadressina e-kaupluse veebiaadress.

2. E-kaupluse veebilehel peab olema vähemalt järgmine info:• ettevõtte nimi, asukoht, e-posti aadress ja telefoninumber, kuhu probleemide puhul saab pöörduda;• kauba lõpphind ja saatmiskulud;• tellimuse tühistamise ja toote tagastamise tingimused;• pretensiooni esitamise õiguse ja/või garantii tingimused;• kui kaua võtab aega kauba kohalejõudmine;• kes on vastutav tagastamiskulude kandmise eest;• millistel eesmärkidel töödeldakse klientide isikuandmeid ja kellele on e-kauplejal õigus andmeid edastada. Nõudeid mittetäitnud e-kaupluste nimekiri on üleval kuni e-kaupleja on ise teavitanud tarbijakaitseametit puuduste kõrvaldamisest.

Hetkel kuum