KUIDAS? Laiskuse pärast kannatab tervis. Kuidas tööl tervist hoida?

Rivo Sarapik 12. mai 2011, 00:00

Sotsiaalministeeriumi andmeil on Eesti inimeste tervisenäitajad Euroopas ühed kehvemad - 62% Eesti haiguskoormusest langeb tööealisele elanikkonnale vanuses 20-64 aastat. See väljendub nii haiguse tõttu kaduma läinud töötundides, varases pensionile jäämises ja töövõimetuses kui ka tööealise elanikkonna suures suremuses.

"Halb tervis vähendab töötundide arvu nädalas meestel enam kui 12 tunni võrra ja naistel enam kui 8 tunni võrra ning suurendab enneaegu pensionile mineku tõenäosust 6% võrra võrreldes hea tervisega inimestega," kommenteeris mullu tervisesõbraliku töökeskkonna konkursi korraldanud Tervise Arengu Instituudi peaspetsialist Külli Luuk.

Möödunud sügisel esimest korda toimunud tervisesõbraliku töökeskkonna konkursi võitnud Selver pakub töötajaile võimalust näiteks töid vahetada ja kasutab ergonoomilisi töökohti, kus saab töötada istudes ja püsti seistes.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing