Eesti kiirlaenufirma aktsia kahe päevaga börsil +53%

Raivo Sormunen 17. mai 2011, 13:36

Londoni alternatiivbörsil noteeritud kiirlaenuandja MCB Finance aktsia on kahe päevaga lennanud üles enam kui poole võrra. Kui eile hüppas väärtpaber 29,5 pennilt 40,5 pennini, siis täna on jõutud juba 45 pennini.

Eestis peakontorit omav ja Credit24 kaubamärgi all Baltimaades ja Soomes laenu andev firma teatas eile börsile, et ettevõtte nelja kuu tulemuste baasil võib öelda, et 2011. aasta kasum peaks tulema märkimisväärselt üle turu ootuste.
Väikest börsifirmat analüüsiv Edison Investment Research kirjutas märtsi keskpaigas, et ootab kiirlaenufirma 2011. aasta kasumiprognoosiks 1,18 miljonit eurot (ehk 6,74 penni/aktsia kohta). Analüütikud Maana Ruia ja Mark Thomase tõid toona välja, et MCB Finance'i aktsia hinnatase (toona 25 penni) näitab, et turg ei usu ettevõttele seatud prognoose.

MCB märgib börsiteates, et aasta esimese nelja kuuga on väljastatud laenude maht kasvanud umbes 45 protsenti. Kulubaas on püsinud sel aastal kiirlaenufirma sõnul prognoositud tasemel ning MCB teatel on hakanud ta kasumlikkust parandama eelnevalt juba maha kantud laenude tagasitulemine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. May 2011, 13:37
Otsi:

Ava täpsem otsing