Soros müüs kulla maha, Buffett ostis Mastercardi

Raivo Sormunen 18. mai 2011, 00:00

USA Väärtpaberi Järelevalve (SEC) esimese kvartali failid näitasid väikeinvestoritele, kuidas investeerimisgurud 2011. aasta alguses on toimetanud. Kõige huvitavam oli kaheldamatult see, et George Soros loobus pea täielikult oma kullainvesteeringutest.

Paulson jätkas kullale mängimist. Soros Fund Management müüs maha peaaegu kõik fondile kuulunud kullafondi SPDR Gold Trust osakud, vähendades osalust rahaliselt 655 miljonilt 6,9 miljoni dollarini. Samuti loobus Soros täielikult 5 miljonist kullafondi iShares Gold Trust osakust. Lisaks vähendas ta esimeses kvartalis märkimisväärselt osalust kullakaevandusfirmades NovaGold Resources ja Kinross Gold. Lukku löödud kasumit ta täielikult fondi ei jätnud, ostes kvartali jooksul näpuotsaga kullakaevandajate Freeport ja Goldcorp väärtpabereid.

Samas on esimeses kvartalis säilitanud Paulson & Co oma 4,4 miljardi dollari suuruse hiigelinvesteeringu SPDR Gold Trust kullafondis ning ostnud juurde veel kullakaevandajate Barrick Gold ja Gold Fields aktsiaid.

USA kinnisvaraturu vastu panustamisega kuulsust võitnud Paulson on ühtlasi ka Lõuna-Aafrika kullatootja AngloGold Ashanti suurim omanik.

Buffett ostis Mastercardi aktsiaid. Gurule kuuluv valdusfirma Berkshire Hathaway investeeris esimeses kvartalis esmakordselt krediitkaardifirmasse Mastercard. USA Väärtpaberi Järelevalve (SEC) andmeil ostis Berkshire 216 000 Mastercardi aktsiat hinnaga 54 miljoni dollarit.

Mastercardi aktsiate ost tähistab Buffetti uue portfellivalitseja Todd Combs ostudebüüti. Combs liitus Berkshirega möödunud aastal ning Buffett kommenteeris veebruaris, et portfellijuhi hallata on 1-3 miljardi dollari eest varasid.

Juba enne Berkshirega ühinemist armastas Combs Mastercardi. Krediitkaardifirma oli Combsi kaasasutatud riskikapitalifondi Castle Point Capital Management LLC suuruselt teine investeering.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    05. December 2011, 17:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing