Kadrin Karner • 29. mai 2011 kell 7:53

Pentagoni nr 1 partnerile tehti küberrünnak 

USA valitsuse infotehnoloogia teenuse pakkuja Lockheed Martin Corp. teatas, et oli nurjanud visa rünnaku oma süsteemidele. 

Ettevõte kinnitas, et ühegi kliendi, programmi ega töötaja andmeid ei rünnatud ning rünnakule suudeti reageerida peaaegu kohe. Lockheed Martin Corp. esindaja Jennifer Whitlow sõnul avastati rünnak 21. mail. Siiani pole teda, mis või kes rünnaku põhjustas.

Pentagoni teenuse pakkuja number üks kinnitas, et töötas 24 tundi ööpäevas, et taastada töötajate juurdepääs võrgule ning säilitada samal ajal turvalisuse tase. USA kaitseministeerium kinnitas eile õhtu, et töötas koos Lockheediga rünnaku ulatuse kindlaks määramise nimel.

Lockheed on e-valitsuse, sisejulgeoleku- ja teabekindlussüsteemide arendaja ja väljatöötaja, hävitajate F-16, F-22 ja F-35 valmistaja, samuti sõjalaevade ja teiste miljardeid dollareid maksvate relvasüsteemide müüja maailmas.

Boeing CO ja Northrop Grumman, Pentagoni number kaks ja kolm varustajad eitasid, et on juhtumi tõttu arutluse alla võtnud oma ettevõtete turvalisuse.

Kübersissetungijast teatat Lockheed ka 2009.aastal

Hetkel kuum