Rohelise energia tootjate aktsiad rallivad

Katre Pilvinski 30. mai 2011, 14:53

Saksamaa elektrikompaniide RWE ja EONi aktsiad reageerisid uudisele, mis teatas Saksamaa tuumaenergiast loobumisest, langusega.

RWE aktsia kukkus 1,9 protsenti 40,25 eurole ning EONi aktsia kukkus samuti 1,9 protsendi võrra. Aktsiaid tabas langus pärast seda, kui Angela Merkeli koalitsioon lahendas erimeelsused tuumaenergiast väljumise ajastuse üle, vahendas Bloomberg. Peale Jaapani Fukushima tuumajaama katastroofi, mis oli karmim alates 1986. aastat, ütles Merkel märtsis, et ta otsib võimalusi kiirendamaks Saksamaa tuumajaamade sulgemise protsessi.

Seevastu, aga alternatiivenergia tootjate aktsiad tõusid. Vestas Wind Systems A/S, suurima tuulegeneraatorite tootja, aktsia ronis 2,4 protsendi võrra üles ehk tõusis 150,5 Taani kroonini. Norra Renewable Energy korporatsiooni aktsia tõusis aga 4,4% võrra 13,08 Norra kroonini.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. May 2011, 14:53
Otsi:

Ava täpsem otsing