Aasia aktsiate väljavaade kahaneb

Katre Pilvinski 02. juuni 2011, 11:42

Aasia aktsiate kukkumine surus regiooni indeksi täna kaheksa viimase päeva madalaimale tasemele. Metallid, nafta ja Lõuna-Korea valuuta von langesid dollari vastu, kuna märgid näitavad, et globaalne majanduse taastumine on vankuma löönud.

Täna pärastlõunaks langes MSCI Aasia indeks 1,8% võrra.
Euro Stoxx 50 futuurid libisesid ühe protsendi jagu. Nikkel, tina ja alumiinium kukkusid Londonis vähemalt 1% võrra ning nafta langes 0,8%.

Lõuna-Korea von langes dollari vastu esimest korda viimase kuue päeva jooksul. Euro aga kerkis pärast seda, kui Saksamaa kantsler Angela Merkel ütles, et Euroopa Liit jääb ühisvaluutaga seotuks.

Analüütikud kärpisid oma USA prognoose, kui eile selgus, et tööandjad lisasid nädalaga vaid 38 000 uut töökohta, mis on veerandi võrra vähem kui majandusteadlased prognoosisid. Täna avaldatavad USA makromajanduse andmed võivad näidata, et USA tööstuste tellimused on alates oktoobrist enim kukkunud, samal ajal näitab teine aruanne, et Jaapani firmade kulutused kasvavad aeglases tempos ning riigi peaminister Naoto Kan peab seisma silmitsi umbusaldusavaldusega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. June 2011, 11:06
Otsi:

Ava täpsem otsing