Swed soovitab endiselt Grindeksi aktsiat

Katre Pilvinski 02. juuni 2011, 14:05

Kuigi Tallinna Farmaatsia suuromaniku Grindeksi esimese kvartali tulemused olid mitmepalgelised, soovitab Swedbank firma aktsiat osta.

Läti ravimitootja Grindeksi esimese kvartali finantstulemused näivad meie jaoks küllaltki eripalgelised, seisab Swedbanki analüüsis. 4,3protsendiline käibekasv ning müügitulu langus Venemaale 11% jagu näeb välja pigem tagasihoidlik. Eriti võrreldes Swedbanki ootustega, milleks loodetakse saada 17% aastast käibekasvu.

Positiivne on siiski see, et juhtkond täidab oma lubadust müüki geograafiliselt mitmekesistada. Siiski, kui välja arvata Venemaa ja koduturg Läti, siis müük teistesse regioonidesse kasvab tugevalt kahekohaliste numbrite jagu.

Tasuvusnumbrid näitavad mõningaid märke optimismiks, kuna Grindeksi kasumimarginaal on paranenud toormaterjali hindade kahanemise tõttu. Samuti on kärbitud halduskulusid 23% võrreldes eelmise aastaga, kuid samas müügikulud on kasvanud 19% võrra. EBITDA marginaal on langenud aasta tagasi 18,1 protsendilt 17,6 protsendile, mis on kooskõlas meie ootustega. Me usume Grindeksi suuremad pingutused turundustegevuses toovad suurema müügikasvu ülejäänud aastaks ning hoiavad meie kasvu kasumi ootusi muutumatuna.

Swedbanki kasumiprognoos on Grindeksile selleks aastaks 9,7 miljonit latti, mille põhjal on P/E (hinna/tulu) suhe 6,9. Pank soovitab ravimifirma aktsiat endiselt osta.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. June 2011, 14:05
Otsi:

Ava täpsem otsing