Mart Avarmaa: info panga omanike kohta ei päästa

Väinu Rozental 07. juuni 2011, 20:05

Enne sellele ei mõtle, kui jama käes ja ega see midagi ka ei aita, kui tead, kes panga omanikud on, ütles ASi Tartu Agro nõukogu esimees Mart Avarmaa.

„Aastaid tagasi oli meil ju siin jama, kui üksteise järel pangad kadusid ja klientide raha haihtus,“ meenutas Avarmaa. „Täna on rahulikum olnud ja kui on rahulik, siis inimesed enam ei mõtle selle peale, et kes seal pangas on või ei ole. Ja kui tegu on veel börsiettevõttest pangaga, siis omanikeringi ei teagi.“

Äripäev küsis täna päevaküsimusena, kas teie jaoks on oluline teada, kes on teid teenindava panga omanikud. Päevaküsimuse ajendiks oli eilne kaanelugu sellest, kuidas Krediidipanga enamusosalus on libisenud offshore-firmade kätte.

Avarmaa kinnitusel pole tal sportlikku huvi, et teada saada, kellele täpselt kuulub pank, millega tema suhtleb. „Midagi võiks muidugi panga kohta teada, näiteks kui kaua ta on turul olnud, kui suur ta on ja millised on panga finantsmajanduslik olukord,“ rääkis Avarmaa.

Avarmaa avaldas lootust, et ilmselt sellist pangakrahhi nagu Eestis kunagi oli, enam ei tule. „Samas Ameerikas läksid alles suhteliselt hiljuti pangad põhja, vaatamata suurusele ja omanikele,“ lausus ta. „Aga ega vihma päris selgest taevast kunagi ei tule, enne läheb ikka taevas pilve.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. June 2011, 08:48
Otsi:

Ava täpsem otsing