Unustage aktsiad, jahtige dividende

Fredy-Edwin Esse, California 15. juuni 2011, 10:43

Täna maksab Tallinna Vesi juba kuuendat korda välja aastased dividendid. Veefirma dividendid on sedavõrd võimsad, et vaatamata kukkunud aktsia hinnale võib investor enda tootlusega igati rahul olla.

Esmapilgul ei tundu Tallinna Vee aktsia ihaldusväärne. Kes sooviks omada aktsiat, mis kuue aastaga kaotab sinu portfellist ligi viiendiku, rääkimata inflatsioonilistest mõjudest. See on risk, mis on aktsiaturgudele omane, kuid veefirma aktsionäride õnneks on ettevõte olnud kindel ja rohkem kui lahke dividendimaksja kõik need aastad.

Just dividend ongi Tallinna Vee n-ö kaubamärk Tallinna börsil ja seda teavad peaaegu kõik ning just täna täidab see kaubamärk veelgi enda omanike kukruid. 3. juuni seisuga, mil oli viimane päev dividendiõiguslike aktsiatega kauplemiseks, teenib täna üle 1000 eurost tulu 415 aktsionäri. Hea näide selle kohta, kui heldelt veefirma enda omanikuks olemist premeerib.

Et täpsemalt aimu saada, kui suurt osakaalu Tallinna Vee aktsia tootluses mängib dividend, lõin tingliku mudeli, kus ostsin esmase avaliku pakkumise käigus 10 000 euro eest aktsiaid ning iga aasta saadud dividendide rahaga soetasin uusi Tallinna Vee aktsiaid. Seda kokku kuuel korral.

Artiklit saab pikemalt lugeda tänasest Äripäevast või ostes päevapileti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. June 2011, 17:05
Otsi:

Ava täpsem otsing