Juhatuse liige pääseb kohtus puhtalt

Väinu Rozental 19. juuni 2011, 11:14

Umbes 90 protsendil juhtudest pääseb juhatuse liige kohtust ilma vastutust kandmata või jäetakse tema vastu üldse nõue esitamata, ütles advokaadibüroo Sorainen advokaat Karin Madisson.

Ta tõi näiteks juhtumi, kus pankrotti läinud AS Ämälärd kaebas Sõnajalad kohtusse, nõudes enam kui 94 miljonit krooni raske juhtimisvea eest, ent kohus jättis hagi rahuldamata, kuna tegu oli kohtu hinnangul aegunud, kirjutas Delfi Majandus.

Madissoni soovitus on, et aegumine peaks teatud erandlikel juhtudel katkema või peatuma, nagu see on Saksamaal.

„Vaadake, kui palju ühinguid lõpetab meil pankroti korral raugemisega, see tähendab, et viimne kui sent on pangakontolt kadunud ja halduril ei jätku raha isegi selleks, et selgeks teha, kas keegi tegi midagi valesti või mitte,“ rääkis jurist.

Madissoni hinnangul peaks Eestis olema sarnaselt Soomega riigi loodud erikontroll, mis viiakse läbi raugemiste korral ja mida rahastatakse riigi poolt – raugemise korral jäävad riigil alati ka maksud saamata ning Soomes loodud erikontrolli süsteem on toonud kuhjaga tagasi need kulutused, mis erikontrolli käigus tehakse.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. June 2011, 14:46

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing