Prada esimene börsipäev algas tagasihoidlikult

Katri Soe-Surén 24. juuni 2011, 12:01

Pärast mitmeid ebaõnnestunud katseid tegi Itaalia luksuskaupade tootja Prada täna Hongkongis lõpuks börsidebüüdi. Esimesed reaktsioonid olid siiski tagasihoidlikud.

Peamiselt kingade ja kottidega tuntust kogunud Prada aktsiale lisandus avapäeval 39,50 Hongkongi dollarilisele (umbes 3,50 eurot) avahinnale vaid tagasihoidlikud 10 senti. Turule viidi firma osalustest 16,5 protsenti ehk 423,3 miljonit aktsiat. Kontsern loodab börsil teenida 1,5 miljardit eurot ning kasutada seda ekspansiooniks kiirelt kasvavatel Aasia turgudel. Eriti huvitav on Prada jaoks Hiina luksuskaupade buum. 25 Prada butiiki 80nest, mis sel aastal üle maailma avatakse, on plaanitud Aasiasse.

Prada on plaaninud börsileminekut viimase 10 aasta jooksul kolm korda, nüüd neljas katse õnnestus. Seni on alati midagi vahele tulnud – aastal 2001 terrorirünnakud, Aasia sarsi-epideemia ja viimati ülemaailmne finantskriis. Börsidel visati koguni nalja, et kui Prada plaanib börsile minna, ei ole järgmine kriis enam kaugel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. June 2011, 12:01
Otsi:

Ava täpsem otsing