Tallink tekitab optimismipuhangu

Fredy-Edwin Esse 06. juuli 2011, 00:00

Eile avalikustas enda juunikuu statistikanumbrid Tallink Grupp ja kuigi sama tegi ka Baltika, siis seekord sooviks kirjutada millestki positiivsest. Tallink näitas ilusat kasvu vedudes ning uus kvartal on hea hooga alanud.

Ilusad numbrid. Tallink Grupi äri läks juunis väga hästi - aastatagusega võrreldes vedas laevafirma ligi 10 protsenti rohkem reisijaid. Ka veetud sõiduautode arv ja kaubaveo maht kasvas, teatas firma börsile.

Kokku vedas Tallink kuuga 900 149 reisijat, mida on 2010. aasta juuniga võrreldes 9,7% rohkem. Kõige rohkem ehk 395 614 inimest veeti Eesti-Soome liinil (kasv aastaga 10,4%) ning 324 273 inimest reisis Soome-Rootsi liinil (kasv 6,2%). Reisijate arv kasvas firma kõigil liinidel.

Kaubaveo maht kasvas aastaga 3,8%, millest jätkuvalt suurim osakaal on Eesti-Soome liinil, kus kaubavedu kasvas 12,5%. Ainsana kahanes veomaht Soome-Rootsi liinil (9,9%). Sõiduautosid veeti juunis aastatagusest 7,6% rohkem. Eesti-Soome liinil kasvas maht 7,9%. Ainsana vähenes veetud sõiduautode arv Soome-Rootsi liinil (1,4%).

Swedbank soovitab osta. Hea statistika ärgitas ka Swedbanki tegudele, kelle sõnul oli Tallinki tulemus suurepärane. Positiivse faktina tõi Swedbank välja, et firma turuosa Eesti-Soome liinil jätkuvalt kasvab ning Soome-Rootsi liinil on reisijate arv pöördunud tõusule. Pank otsustas uudise peale suurendada Tallinki aktsia hinnasihti 0,9 eurolt 1,0 euroni. Lisaks kergitas Swedbank aktsia soovitust "akumuleeri" pealt "osta" peale.

Igatahes on Tallinki uudised sõõm värsket õhku börsile ja hea vaheldus viimasel ajal üsna hapudele uudistele. Teadagi ju, et Tallink on investorite lemmikaktsia, ja lootus jääb, et populaarseima aktsia heade uudiste korral liigub rohkem raha börsile ning see pikk langusperiood saab murtud.

Eks järgmisel nädalal näeb, millised firma kolmanda kvartali tulemused olid ja kuidas mõjutas alumist rida nafta hinna liikumine.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:56
    Otsi:

    Ava täpsem otsing