Baltika tulevik on lõpuks kindlustatud?

Fredy-Edwin Esse 15. juuli 2011, 00:00

Suurinvestorid astusid jõuliselt mängu. Kolmapäevaõhtuse teate kohaselt on kolm ettevõtte suuraktsionäri garanteerinud 4,63 miljoni Baltika täiendava aktsia märkimise ja lisaraha kaasamise ettevõttesse.

Baltika suuraktsionär KJK Fund Sicav-SIF on garanteerinud 2,143 miljoni uue aktsia märkimise, aktsionär E.Miroglio S.A. on garanteerinud 2,157 miljoni aktsia märkimise ja aktsionär East Capital Baltic Fund on garanteerinud 0,333 miljoni aktsia märkimise. See teeb kokku 4,63 miljonit, samas kui firma emiteerib 4,3 miljonit uut lihtaktsiat.

Lisaks teatati, et firma nõukogu otsustas edasi lükata aktsiate märkimise alguskuupäeva ja tasumise päeva. Täiendav aktsiate pakkumine algab eeldatavasti 19. juulil 2011. a., kuna finantsinspektsiooni juhatus on võtnud Baltika prospekti registreerimise küsimuse oma 15. juuli 2011. aasta koosoleku päevakorda, märkis Baltika börsile edastatud teates.

Olukord pole veel selge. Teist korda kahe nädala jooksul suutis osa Baltika aktsionäre kuidagi õhtust uudist ette aimata, sest kolmapäeval tõusis aktsia tugevad 9% ning eile börsiteate järgselt lisandus hinnale veel ligi 10%. Seega jääb õhku küsimus, kas hind tõuseb emissiooni ajaks väljalaske hinnani ehk 0,7 euroni. Vähemalt ei tee aktsia enam mitme aasta põhjasid.

Kuid kas me võime nüüd rahuliku südamega öelda, et firma on enda jamadest puhtalt välja tulnud? Ei või. Jätkuvalt on emissioonist teenitav summa liiga väike ja kõigi märkide kohaselt sööb suurema osa sellest ära teise kvartali prognoositav kahjum. Lisaks on üha enam levimas kuuldused, et firma on jätnud õmblejatele palgad maksmata ja isegi elektriarvete tasumisega on probleeme. Õnneks on need hetkel vaid kuuldused, kuid meenutagem vanasõna - kus suitsu, seal tuld.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:57
Otsi:

Ava täpsem otsing