Katariina Krjutškova • 16. juuli 2011 kell 6:12

Itaalias tulevadki kärped

Itaalia kärpekava sai eile lõpliku heakskiidu, läbides hääletuse ka parlamendi alamkojas.

Kava näeb ette ligi 50 miljardi euro suurused kärped. Eesmärk on viia riigi eelarve tasakaalu 2014. aastaks. Praegu on Itaalia võlakoormus Kreeka järel suuruselt teisel kohal Euroopas, vahendasid ERRi raadiouudised.

Kärpekava järgi külmutatakse avaliku sektori palgad ja keelatakse uute töötajate palkamine. Ka kohalikud omavalitsused peavad kokku hoidma. Arstivisiitide ja eriarstide teenuste hinnad tõusevad. Poliitikud ei saa enam edaspidi kasutada esinduslennukeid nagu praegu.

Ametiühingud on kärpekava vastu ja eile toimus Itaalia parlamendihoone ees ka meeleavaldus. Ametiliitude hinnangul löövad kärped kõige valusamalt vaesemaid elanikke.

Hetkel kuum