Obama esitas ultimaatumi

ÄP 18. juuli 2011, 00:00

USA juhtivad vabariiklased ja demokraadid pole suutnud kokkuleppele jõuda eelarve küsimustes. Obama nõudis nüüd lõpuks kiiret kompromissi. "On aeg otsuseid langetada. Me vajame konkreetseid ettepanekuid, et edasi liikuda," ütles Obama pärast järjekordselt liivajooksnud läbirääkimiste vooru. Lahendusettepanekut ootas Obama hiljemalt laupäeva hommikuks.

Ühtlasi peab lahendus olema jätkusuutlik: "Üleminekulahendusele ma alla ei kirjuta." Obama vajab Kongressilt luba tõsta võlapiiri praeguselt 14,3 triljonilt dollarilt ülespoole. Juhul, kui Kongress otsusele ei jõua, on USA alates 2. augustist maksevõimetu. Ühtlasi tähendaks see vapustust ülemaailmsetele finantsturgudele.

Küsimus on säästupaketi suuruses. Obama peab võimalikuks säästupaketi mahuks 2 triljonit dollarit. Vabariiklased on nõudnud, et valitsus peab oma väljaminekuid samas mahus vähendama, kui palju on kavas tõsta võlapiiri. See tähendab, et võlapiiri võiks tõsta 16,3 triljonile dollarile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing